Asus ZenFone 2 se zřejmě dočká také 5palcové varianty

3

Asusu se podařilo v loňském roce nastartovat úspěšnou řadu telefonů ZenFone, kterou v letošním roce bude rozšiřovat. ZenFone 2 již známe ve velikosti 5,5 palců. Nyní se však dozvídáme o údajných plánech na menší 5palcovou verzi.

Asus ZenFone 2 s velikostí displeje 5,5palců byl představen zkraje ledna 2015 na veletrhu CES. Existuje hned v několika variantách, přičemž ta nejlepší nabídne dokonce 4 GB RAM. Rodinku by však měl brzy doplnit ZenFone s 5palcovým HD displejem. Kompaktnější varianta nesoucí označení ZE500CL nabídne čtyřjádrový procesor Intel Atom Z2560 s taktem 1,6 GHz a 2 GB RAM. Prostředí zajistí operační systém Android ve verzi 5.0 Lollipop.

Vlevo na snímcích údajná menší varianta ZenFonu 2

Další informace hovoří o 8megapixelovém fotoaparátu na zadní straně a 2megapixelové kamerce nad displejem. Počítat lze se 16GB úložištěm, které bude rozšiřitelné paměťovými kartami a další slot pojme micro SIM kartu. Uživatelsky nevyměnitelná baterie by měla disponovat kapacitou 2 500 mAh. Poslední známá informace zmiňuje podporu LTE. K představení o něco menší varianty by mohlo dojít na blížícím se veletrhu MWC 2015.

Zdroje: asus-zenfone.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
z
Zmenšili displej ale ramecky zustaly. :)
Tester
Mám pocit, že tu již po 181. píši, že procesor je pouze dvoujádrový. Takže: Procesor Intel Atom Z2560 je dvoujádro, nikoli čtyř.
Redmarx
Jestli to neni chyba, tak bych musel bejt uplnej debil, abych si kupoval alfa verzi mobilniho procesoru od Intelu - Atom Z2560. Jestli na neco netrpelive cekam, tak jsou to mobily s Atomem Z35xx, ktery je vykonove a spotrebou oproti predesle generaci Z25xx uplne nekde jinde a konecne opravdu konkuruje Qualcommu, dost mozna to bypada na takovy skok, ze zatimco Z25xx se na highend Snapdragony nechytal, Z35xx je strci do kapsy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze