Sony Xperia Z4 na veletrhu MWC pravděpodobně nebude (2× aktualizováno)

66

Nové vlajkové lodi společnosti Sony jsme se dočkali celkem nedávno. Již nyní ale na povrch prosakují první informace o tom, jak bude následující špičkový model pro rok 2015 vypadat a jak bude vybavený. Jestli se ale něco víc, tak je to fakt, že na veletrhu MWC se Xperia Z4 neukáže. To jednoduše proto, že Sony na MWC 2015 neplánuje žádnou tiskovou konferenci.

Aktualizace 10. 2. 2015

Jenom pár týdnů před veletrhem MWC 2015 se téměř 100% potvrzuje, že Sony Xperia Z4 a potenciálně ani Z4 Compact na veletrhu nebudou. Tomu nasvědčuje hned několik věcí. První a zároveň asi nejpřesvědčivější je ta, že Sony na MWC 2015 neplánuje žádnou živou tiskovou konferenci. Sony má pouze otevřít své stánky, ale bez žádného velkého představení. Druhý důkaz je nedostatek informací, o kterém jsme vás informovali v předchozí aktualizaci. Poslední je dnešní představení Sony Xperia E4. To byl nečekaný krok, jelikož modely Xperia Z3, Z3 Compact a E3 byly představeny najednou na veletrhu IFA 2014. Sony se tak nejspíše vrací k systému jednoho high-end modelu ročně.

Aktualizace 26. 1. 2015

Tak nakonec se Sony Xperie Z4 na veletrhu MWC 2015 pravděpodobně nedočkáme. Informoval o tom neoficiální Xperia blog, který pracuje s myšlenkou, že se nová Xperia Z4 dostane na trh až během léta. Myšlence údajně nasvědčuje málo „zákulisních“ informací, které se u ostatních telefonů objevují klidně i několik měsíců předem a datum z plakátu nového filmu Jamese Bonda, na kterém lze Sony Xperii Z4 vidět. Na veletrhu by Sony mělo nicméně ukázat telefony nízké a střední třídy. Kolem dokola jde však pouze o neoficiální informace a je možné, že se nová vlajková loď na MWC přeci jen objeví.

Obrázek k novému Jamesi Bondovi, který odhaluje vzhled Xperie Z4

Původní informace z 18. 1. 2015

Na veletrhu MWC 2015 bude vystavovat nejeden velký výrobce mobilních telefonů. Mezi nimi se určitě neztratí ani Sony, které by po posledních informacích mohlo představit rovnou 3 velké novinky. V Japonsku totiž došlo k certifikaci nové vlajkové lodě Xperia Z4, což by nahrávalo brzkému uvedení na blížícím se veletrhu. 5,2palcový displej, tradiční Sony design a voděodolnost jsou pak jedny z vlastností, které telefon nabídne. Jako čipset má být navíc použitý nový Snapdragon 810.

TIP: Mobilní divize Sony by dle agentury Reuters mohla ukončit činnost

Logo Sony

To ale není vše. Potichu se také mluví o nástupcích řady Z Compact a Z Ultra, v tomto případě tedy Z4 Compact a Z4 Ultra. První jmenovaný model má mít 4,7palcový FullHD displej, 20,7Mpx zadní kamerku, přední 5Mpx fotoaparát a úctyhodnou baterii s kapacitou kolem 3 000 mAh. Z4 Ultra na druhou stranu ohromí 6,44palcovým QHD displejem, 16Mpx fotoaparátem a baterií v rozmezí mezi 3 500 až 4 000 mAh. Pokud tedy Sony na MWC 2015 přinese všechny tyto modely, tak se bude muset konkurence hodně činit, aby takto silnou trojici porazila.

Zdroje: gsmarena.com, blogofmobile.com, blogofmobile.com, blogofmobile.com, androidorigin.com, xperiablog.net, xperiablog.net, iapps.im

Diskuze ke článku
Malcolm
Tak to jsem zvedavej na MWC a jen tak mimochodem nevi nekdo kdy asi budou davat novy Androidy 5.0 Lollipop do Z1 Compact??
neprihlaseny
hlavne at ji zase nepodelaji :-) minimalni ramecky a bude to hit. ip 68, lte, infraport, to už ji nechybí tak teď jen konečně zbavit sony cejchu největší plýtvač místem okolo displeje

https://lh4.googleusercontent.com/-pUyaDkb2ad4/VGc2LUfbdcI/AAAAAAAEzMk/E3huQRFXQCI/s545/2014-11-14%252008.14.00.jpg
Ryo2
Konečně nástupce XZU... Doufám ze tam bude blesk a větší baterie. Raději bych silnější mobil a třeba 5000mha baterií,než žiletku s 3500mah
blue.sun
Vtipné příspěvky snílků a idealistů... Realita bude taková, že to bude Z3 s o trošku novějším čipsetem a možná s jinak zaoblenou některou hranou, aby se neřeklo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze