Sony Xperia M4 Aqua se ukáže na MWC 2015 (2× aktualizováno)

24

Japonské Sony má portfolio svých telefonů značně omezené a zaměřuje se spíše jen na vyšší třídu. Oblíbenou střední třídu však opustit nehodlá a brzy by ji mělo obohatit o model s 5,2palcovým displejem, procesorem Snapdragon 615 a nejnovějším Androidem.

Aktualizováno 1. 3. 2015

Před oficiálním zahájením veletrhu MWC 2015 se nadále pomalu odhaluje chystaná Xperia M4 Aqua. Tentokrát se můžeme podívat na elegantnější bílou variantu. Potvrzena je také zvýšená odolnost s certifikací IP67.

Aktualizováno 27. 2. 2015

Těsně před veletrhem MWC se o tajné Xperii dozvídáme více. V prvé řadě unikly dvě fotografie, na kterých je novinka zachycena. Do očí nejvíce bijí především velké rámečky kolem displeje, které však lze částečně odpustit s ohledem na výbavu. Potvrzen je také název, jedná se o Xperii M4 Aqua a dočkáme se tak nového zástupce střední třídy se zvýšenou odolností proti vodě a prachu. Naštěstí také dochází k vyvrácení malého úložiště, M4 Aqua nabídne 16GB paměť a podporu paměťových karet. K představení by spolu s novým tabletem, mělo proběhnout během veletrhu v Barceloně.

Sony Xperia M4 Aqua

Původní informace z 19. 2. 2015

Sony Xperia T3

O nové Xperii s kódovým označením E2303 jsme se dozvěděli díky benchmarku Geekbench, který prozradil několik klíčových informací. Ačkoliv novinka nabídne 5,2palcový displej, nepůjde o žádný vlajkový model, jako o spíše typického zástupce střední třídy. Potvrzení objevujeme při pohledu na rozlišení displeje 1 280 × 720 pixelů. Pohon telefonu zajistí moderní 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 615 spolu s 2 GB RAM. Překvapením je pouze 4GB interní úložiště. Jako ostatní spekulace však nemusí jít o zcela finální hodnotu.

Sony Xperia E2303

Prostředí dle očekávání zajistí operační systém Android 5.0 Lollipop. Poslední známé informace se týkají fotoaparátů. Na zadní straně by měl operovat 12megapixelový snímač, zatímco na čelní straně se bude nacházet kamerka se 4,8 megapixely. Prozatím není známo, kdy dojde k oficiálnímu představení, avšak nabízí se blížící se veletrh MWC 2015, který začíná již prvními konferencemi příští týden.

Zdroje: browser.primatelabs.com, phonearena.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Je sdg 615 lepší ako 800?
Johan
Čtyři gigant paměť vnitřní? To leda že by šlo přesouvat aplikace na paměťovou kartu a i tak by to bylo málo. Tímto si zas Sony udělá náklady které se jí nevrátí...
Petr Šilhan
Petr Šilhan
Že by T4? Ale pak by mi nesedělo uvedení na MWC, to by bylo divné, kdyby byl telefon s takový označením uveden dřív než Z4.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
žeby M3 (alebo M4) :) inak 4GB storage no nič moc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze