Chystané LG G4: výrobce láká novými videi (15× aktualizováno)

Po malé ochutnávce ze včerejšího dne nyní LG oficiálně zveřejnilo pár informací o fotoaparátech v její nové připravované vlajkové lodi. Je tak potvrzeno rozlišení 16 Mpx pro zadní fotoaparát, respektive 8 Mpx pro přední. Společně s tím se LG pochlubilo s dalšími technickými zajímavostmi.

Aktualizováno 24. 4. 2015

LG nepřestává lákat na svou klíčovou novinku letošního roku, model G4. Nově jsou k dispozici dvě videa. První zachycuje testování IPS displeje, druhé naopak fotoaparát se světelností f/1.8. Všimnout si lze opět také viditelně koženého povrchu, do kterého patrně bude vtisknuto logo G4. Oficiální představení proběhne 29. dubna 2015.

Aktualizováno 21. 4. 2015

Týden před oficiální premiérou se můžeme podívat na dvojici videií, kterými samotné LG láká na chystanou novinku. Samozřejmě nám v nich model G4 neukáže, avšak první video je zaměřeno na nový typ displeje a druhé na fotografické schopnosti, které můžeme očekávat u budoucího vlakového modelu. K představení dojde 28. dubna v Londýně a redakce mobilenet.cz bude u toho.

Aktualizace 17. 4. 2015

Nejnovější aktualizace přináší nové informace ohledně procesoru. V LG G4 by se měl totiž objevit namísto Snapdragonu 810 šestijádrový Snapdragon 808. Aplikace CPU-Z také odhalila grafický akcelerátor Adreno 418, který je slabší než Adreno 430, jež nabízí například LG G Flex 2. Zda opravdu jihokorejský výrobce zvolí slabší procesor, se ukáže zřejmě 28. dubna, kdy má G4 mít oficiální premiéru.

Zároveň se do všeho vložilo samotné LG, které zveřejnilo teaser na nový model G4. Opět na něm můžeme vidět zadní kryt a zdá se, že některé varianty opravdu nabídnou zpracování zadního krytu z kůže. Alespoň to naznačuje samotné LG na svém Facebooku.

Aktualizováno 12. 4. 2015

Včerejší dne byl ve znamení velkého úniku designu chystané novinky, na internetu se totiž objevily fotky připravovaného LG G4, který se tak konečně odhaluje v celé své kráse. Stalo se to tak trochu chybou LG, protože známý leaker Evan Blass narazil přímo na mikroprezentaci LG, která novinku odhalila. Fotografie potvrzují to, že záda budou moci být kompletně z pravé kůže. Tyto verze budou pochopitelně patřit mezi hodnotnější, a tedy i dražší.

LG G4

LG však nezanevře také na plastové materiály, v tomto případě se zájemci musí spokojit se třemi barevnými odstíny. LG se tak vydává cestou luxusu po svém, místo kovu vsází na ušlechtilý materiál v podobě kůže, což jistě ocení nejeden zájemce se snahou odlišit se. Z fotografií se také potvrzuje výška a možnost výměny baterie. Jak se LG G4 líbí vám?

LG G4

Aktualizováno 9. 4. 2015

O světelnosti f 1,8 jsme již mluvili, v praxi to pak znamená, že se k čími G4 dostane o 80 % více světla než u předchůdce LG G3. Každý, kdo občas zkoušel fotit za horších světelných podmínek, jistě chápe, jak je tento parametr důležitý.

Fotoaparáty chystané novinky.

Další novinkou je tenký filtr před předním fotoaparátem. Ten má pohlcovat infračervené záření a postarat se, aby fotky takto pořízených snímků vypadaly ještě více přirozeně.

Aktualizováno 7. 4. 2015

Série úniků o novém vlajkovém modelu LG pokračuje i dnes. Kromě podrobností o vnitřním prostředí UX 4.0 se odhalilo i dalších pár snímků. Konkrétně se jedná o objektiv fotoaparátu, u které nelze přehlédnout informaci o jeho světelnosti f 1,8. To je ve světě mobilů velice dobré číslo a nelze pochybovat o tom, že zvýšené množství světla dopadající na čip bude mít pozitivní vliv na kvalitu snímků. Pro srovnání s odpovídající konkurencí vězte, že Samsung Galaxy S6 slibuje světelnost f 1,9.

Něco málo detailů o fotoaparátu.

To je prozatím jediná hodnota, kterou o fotoaparátu můžeme tvrdit s určitostí. Stále tak zůstává otázkou rozlišení, spekuluje se ale nejčastěji o 16 Mpx na čipu, který si LG bude vyrábět samo.

Zároveň dnes LG zveřejnilo na YouTube krátký videoteser, ve kterém zve na představení LG G4 28. dubna v New Yorku, ve kterém vyzdvihuje světelnost fotoaparátu.

Aktualizováno 6. 4. 2015

Když se začal odhalovat Samsung Galaxy S6 (edge), bylo to kvůli únikům pouzder, která se pro novinku chystala. Podobné je to teď u očekávaného LG G4, které se objevuje na snímcích v ochranných obalech a pouzdrech. Dle výřezů opět nebude chybět laserové zaostřování a také dvoutónová LED dioda pro přisvětlení fotografií. Samozřejmě nebude chybět ani pro LG tolik typické ovládání pomocí zadních tlačítek. Výřez pro reproduktor se nachází na spodní levé zadní straně krytu. Pozorovat můžeme i lehké zakřivení. Co se týče funkční výbavy, stále očekáváme 5,5palcový QHD displej, 3 GB paměti RAM, 16Mpx primární fotoaparát a 8Mpx fotoaparát pro pořizování selfie snímků. Oficiálního představení bychom se měli dočkat již 28. dubna.

LG G4 na nových snímcích

Aktualizováno 31. 3. 2015

Jihokorejské LG rozesílá novinářům pozvánky na svou tiskovou konferenci, která proběhne 28. dubna 2015. Na pozvánce je jasně patrné logo řady G, avšak přímo potvrzení chybí. Nicméně je velice pravděpodobné, že právě 28. dubna bude představena nová vlajková loď, model G4.

Aktualizováno 27. 3. 2015

Příchod vlajkové lodi od LG se samozřejmě blíží, a proto není divu, že jsme svědky stále kvalitnějších úniků. Dnes jsme se dočkali dvou fotografií, které model G4 zachycují. Můžeme tak vidět i rámečky kolem displeje, které LG zřejmě letos zmenšovat nehodlá. Na zadní straně v její horní části je pak vidět blíže nespecifikovaný prvek. Mohlo by však jít o umístění stylusu, o kterém se již dříve mluvilo.

Aktualizováno 16. 3. 2015

Po necelém týdnu tu máme další informace, které opět pocházejí ze stejného zdroje. @OnLeaks zveřejnil informaci o tom, že LG G4 bude pravděpodobně mít displej s úhlopříčkou 5,6 palce. To by znamenalo, že by novinka nepatrně povyrostla. Na druhou stranu pokud LG ještě zmenší rámečky, mohlo by zachovat rozměry současného modelu. V případě rozlišení se spekuluje mezi hodnotami 2K či 3K.

Aktualizováno 11. 3. 2015

Po včerejším prvním renderu LG G4, který můžete vidět níže v tomto článku, je dnešní den na únik bohatší. Můžeme se totiž podívat na další tři snímky, na kterých je pravděpodobně zachyceno chystané LG G4. Potvrzuje se mírně zakřivený design a velmi dobře vypadá povrchové zpracování zadní strany telefonu. Za povšimnutí stojí také poměrně velká čelní kamerka, která by mohla věštit vysoké rozlišení pro potřeby selsfies.

LG G4

Aktualizováno 10. 3. 2015

Podívejte se na první render, který dává představu o samotném přístroji. Z něho lze vyčíst, že novinka bude nejspíše vybavena zakřiveným displejem, ale prohnutí nebude tak znatelné jako u modelu LG G Flex 2.

Bude takto vypadat LG G4?

Společně s obrázkem uniknuly i předpokládané rozměry. 148,9 × 76,5 × 9,9 mm – to je o několik milimetrů více, než co nabízí současná vlajková loď LG G3. Můžeme tak předpokládat o něco větší displej než 5,5 palce, LG by rovněž mohlo použít panel s velmi tenkými rámečky.

Aktualizováno 5. 3. 2015

LG se podle nového úniků informací rozhodlo na poslední chvíli doplnit svou příští vlajkovou loď G4 o snímač otisků prstů, který najde své místo na zádech telefonu. Biometrické snímání je údajně klíčové v plánu LG na zavedení nového systému mobilních plateb.

LG mělo v úmyslu použít technologii skenování otisků prstů už u předchozí verze G3, ale podle firmy tehdy čas ještě neuzrál. Důvodem přitom zřejmě byl i fakt, že Apple v té době měl exkluzivní přístup k nejlepším snímačům na trhu, zatímco ostatní výrobci museli spoléhat na poměrně zastaralou technologii.

Aktualizováno 21. 1. 2015

Pokud se již nemůžete dočkat chystaného LG G4, máme pro vás špatnou zprávu. Z interního zdroje jihokorejského výrobce přišla zpráva, že představení na MWC 2015 v Barceloně není v plánu. Důvodem má být fakt, že současný model G3 byl představen až loni v květnu a výrobce tak údajně hodlá možný čas využít ke zdokonalení budoucí vlajkové lodi.

Aktualizováno 19. 1. 2015

Na webu se nově ukázal dokument, který potvrzuje existenci modelu LG H810, což by podle rozlišení displeje mohlo být nové LG G4. Rozlišení je totiž 2 560 × 1 440 bodů, a to by se mělo rozprostírat na úhlopříčce 5,3 palců. Jemnost tak bude ještě vyšší a LG G4 půjde do segmentu telefonů s nejjemnějším displejem vůbec.

Snímek z dokumentu

Aktualizováno 16. 1. 2015

Také letos představí jihokorejské LG svou novou vlajkovou loď, která zřejmě ponese název G4. Nově unikají informace potvrzující nasazení procesoru Snapdragon 810. Vhod jistě přijde také 3GB operační paměť nebo nasazení nejnovějšího operačního systému Android 5.0 Lollipop. Poslední informace hovoří o vylepšení fotoaparátu z 13 na 16 megapixelů.

Původní informace z 29. 12. 2014

Jihokorejský výrobce si totiž nechal zapsat ochrannou známku na LG G Pen. Právě dotykové pero integrované do těla telefonu by se mělo objevit v chystaném LG G4. Tím by se nový vlajkový model postavil částečně do cesty etalonu třídy Galaxy Note 4 od Samsungu. Částečně píšeme záměrně, neboť například displej by měla mít G4 menší, „pouze“ 5,3palcový, avšak s velmi tenkými okraji.

LG G3
Současný model LG G3

Pod kapotou bychom měli najít procesor Snapdragon 810 spolu se 4 GB RAM. Vhod přijde 32GB nebo 64GB interní paměť. Nová vlajková loď od LG by se měla oficiálně prezentovat již poměrně brzy. Hovoří se o barcelonském veletrhu MWC 2015, který se koná od 2. března 2015.

Zdroje: androidcentral.com, ithome.com, phonearena.com, fonearena.com, pocketnow.com, twitter.com, twitter.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
pavel
Samsung třeba kopíruje Apple,ale určitě ne tolik jako LG Samsung.
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
Ale snad G4 bude mít minimálně kovový rámeček aby ten vzhled byl taky na lepší úrovni jako u konkurence
Tom
A taky přijde s úžasným 4K displejem a baterkou stále 3000 mAh a lidé se na to zas slétnou... Každopádně ten super G pen určitě na S pen funkcemi mít nebude. Už i ten název ke okopírovaný (Spen-Gpen).
Jirka
Že by konečně v roce 2015 vymizely vlajkové lodě za skoro 20k s 16GB vnitřní paměti?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze