ZTE to vyřešilo. Zajímavý koncept má dva displeje a dvě čtečky otisků

4
ZTE to vyřešilo. Zajímavý koncept má dva displeje a dvě čtečky otisků
  • Koncept designu ZTE poodhaluje smartphone se dvěma displeji
  • Čtečka otisků prstů bude přítomna na obou bočních stranách
  • Rozměrný displej nebude mít nijak velké rámečky nebo výřez

V současné době zažíváme období přerodu vzhledu mobilních telefonů. Rostoucí poptávka po co největším displeji výrobce donutila zmenšovat okolní rámečky. Záhy však vyvstal vážný problém. Kam umístit reproduktor, čelní fotoaparát(y) a další senzory? Mnozí to po vzoru Applu řeší výřezem v displeji. Jiní ponechávají alespoň malé rámečky, další to zkouší s výsuvnými mechanismy, což je případ Viva a Oppa. Zdá se, že všechny možnosti již byly vyčerpány, ale s další možnou cestou přichází designový koncept, který by měl pocházet od LG a na který se nyní podíváme.

ZTE

V prvé řadě si řekněme, že častý problém je s čelním fotoaparátem. Kam s ním? ZTE se rozhodlo, že jej vynechá a namísto něj osadí záda telefonu druhým displejem. Díky tomu si vytvoříte selfie prostřednictvím hlavního duálního fotoaparátu. Dále je zde ožehavé téma s čtečkou otisků prstů. ZTE jde jednoduchou cestou. Na telefon umístilo dvě čtečky otisků, každou na jeden bok. Samotný hlavní displej se může rozprostírat po takřka celé čelní ploše, což je kýžený výsledek. V tuto chvíli však nelze s jistotou říci, na kolik jsou obrázky opravdové a zda se vůbec tohoto řešení někdy dočkáme.

Diskuze ke článku
Arny2
Vypadá to zajímavě
Tenzou
Vypadá to zajímavě, ale nemyslím si, že by se takové řešení uchytilo. Osobně jsem nakloněný spíše k výřezu, ale nejvíce k výsuvným fotoaparátům (Vivo, Oppo), byť výsuvná část může být náchylná k nějakým poruchám. Naopak radši uvítám čtečku otisků prstů na zádech či boku telefonu, namísto čtečkám v displeji - jsou revoluční, ale zatím mi nepřijdou tak spolehlivé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze