ZTE Libra: Android s perníkem pro každého

1

Čínských výrobců mobilních telefonů je jako šafránu, mezi významnější producenty patří i společnost ZTE, která se orientuje především na cenově dostupné zařízení se slušnou výbavou. Dalším novým přírůstkem je model Libra, nabídne Android 2.3 Gingerbread a 3 MPx fotoaparát.

TIP: Čtěte Představení nových modelů od ZTE na živých fotografiích

ZTE patří mezi významné a velké společnosti, které se zaměřuji na výrobu mobilních telefonů pro širokou masu obyvatel, jejich modely nalezneme spíše v nižší a střední třídě. Tamní modely jsou vyráběny i na zakázku globálních operátorů, které jsou nositeli jejich loga a jména. V nižší a střední třídě vzbudí rozruch novinka Libra. Hardware Libry zastupuje dostatečně výkonný procesor Qualcomm MSM7227 taktovaný na frekvenci 600 MHz. Dotykový displej typu TFT a úhlopříčky 3,5" se spokojí s rozlišením 480 x 800, toto rozlišení i ve střední třídě stále není standardem.

ZTE Libra

ZTE Libra - oficiální fotografie

Na zadní straně se nachází fotoaparát se skromným rozlišením 3 MPx, nezapomnělo se ani na přítomnost autofocusu. Slušná výbava je představována bezdrátovými sítěmi Wi-Fi, GPS modulem. S novinkou se dovoláme i v našich podmínkách, pracuje ve frekvencích GSM a rozumí si i se sítěmi 3G. Ve výbavě nechybí ani výkonná baterie s kapacitou 1 300 mAh. Operační systém jak je patrné s nadpisu článku bude v rukou Androidu 2.3 s příchutí perníku.

Ohledně dostupnosti, první dodávky zamíří na britské ostrovy. O přesném termínu zahájení prodeje a přibližné ceně zatím nejsou konkrétní informace, redakce ale odhaduje cenu pohybující se kolem 3500,-. Zaujala vás tato novinka?

Zdroje: androidmarket.cz, androidguys.com