Základ se čtečkou a duálním foťákem, to je nový Samsung Galaxy A10s

6
Základ se čtečkou a duálním foťákem, to je nový Samsung Galaxy A10s
  • Samsung se rozhodl vylepšit svůj základní model řady Galaxy A
  • Nově se v těle zařízení nachází větší baterie
  • Zadní strana je nově místem pro duální fotoaparát

Řada Galaxy A v roce 2019 nezná mezí. Samsung chrlí jeden model za druhým, na jeho obranu ale uveďme, že ne každý telefon je dostupný na všech trzích. Nejnovější novinkou je Samsung Galaxy A10s, který je, jak ostatně samotný název napovídá, vylepšenou variantou již prodávaného Galaxy A10. Design se v podstatě nezměnil, dokonce ani displej, který nadále na 6,2 palcích disponuje HD+ rozlišením. Bohužel beze změny je i hardware, nepříliš výkonný procesor a malá 2GB operační paměť bude zřejmě opět hlavním zádrhelem, proč se telefon špatně používá.

Samsung Galaxy A10s

Nezachrání to ani jinak velmi vydařené prostředí Androidu 9.0 Pie s nadstavbou One UI 1.1. Dostáváme se k první novince, na zadní straně se nachází čtečka otisků prstů, která v běžné A10 chybí. Samsungu však čtečky v levných telefonech příliš nejdou a zůstává otázkou, jakým přínosem tato novinka bude. Zachován zůstal velký slot, kam můžete umístit současně dvě nano SIM karty a paměťovou kartu, kterou rozšíříte 32GB interní paměť.

Další novinka se stejně jako zmíněná čtečka odehrála na zadní straně. Zákazníci slyší na počet fotoaparátů a i levný model vybavil dvěma zadními snímači. Hlavní je beze změny, má tedy slušných 13 megapixelů. Sekundární je 2megapixelový a slouží výhradně pro práci s hloubkou ostrosti. Čelní 8megapixelová kamerka je pak dostatečně kvalitní na to, aby posloužila pro selfies.

Samsung Galaxy A10s

Nový Samsung Galaxy A10s bude nabízen v modré, zelené, červené a černé. Dostupnost byla prozatím oznámena pouze pro Indii a celkově lze předpokládat, že s levným modelem bude Samsung mířit na rozvíjející se trhy. Na druhou stranu totéž se tvrdilo o Galaxy A10, který si na český trh přeci jen cestu našel.

Technické parametry Samsung Galaxy A10s

Kompletní specifikace
Konstrukce156,9 × 75,8 × 7,8 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,2" (1 520 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 2×1,6 GHz + 6×1,35 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:14 hodin
Dostupnost, 4 000 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
Kupovat Samsung v nižších cenových kategoriích je naprostý nesmysl. Například když srovnám s mím umidigi A5 pro s 4gb rám, skvělou čtečkou otisků prstů, odladěným systémem, foťákem s širokoúhlým objektivem, velkou baterkou a kovovým tělem. Nevýhodou je vyšší hmotnost, malé interní úložiště o velikosti 32gb, micro USB a systém je přece jen pomalejší když srovnám s mojím primárním telefonem (mi 9). Foťák taky nepodává zrovna skvělé výsledky, špatný je hlavní dynamický rozsah. Všechny zápory ale padají při přihlédnutí k ceně která činí dva a půl tisíce.
Absolut NoFak
Nechci malovat čerta na zeď, ale tohle bude lagovat i ve vypnutém stavu.
w
Od Samsungu má smysl snad jen řada S a Note.

Zbytek není plynulý ani kvalitní za požadovanou cenu. Někdo třeba drobné trhání obrazu nebo delší prodlevy nevidí, ale já bych z toho vyletěl z kůže.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze