Začínáme testovat Xiaomi Watch S1: safírové hodinky s bezkontaktním placením

Ptejte se, co vás zajímá
52
Začínáme testovat Xiaomi Watch S1: safírové hodinky s bezkontaktním placením
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V balení se nachází dva druhy řemínků – kožený a silikonový
  • S hodinkami lze volat skrze propojený telefon, podporují také Wi-Fi či bezkontaktní placení

Chytré hodinky Xiaomi Watch S1 slibují dlouhou výdrž, podporu bezkontaktních plateb, ale také se snaží nalákat na prémiové safírové sklíčko či podporu bezdrátového nabíjení. Jaké jsou naše první dojmy?

Xiaomi Watch S1 přináší safír a bezkontaktní platby – unboxing

Včetně druhého řemínku

V hodnotně vypadající krabičce najdeme kromě samotných chytrých hodinek také napájecí kabel s odpojitelnou kolébkou pro bezdrátové nabíjení, potřebné manuály a také sekundární řemínek. Jedná se o silikonový pásek, který je vhodný na sport, nasazený kožený řemínek (černé barvy) se chlubí šedo-béžovým obšíváním.

Xiaomi Watch S1

Elegantně nenápadné

Hodinky k nám dorazily v černém provedení, kdy je pouzdro matné a v balení se nachází černé řemínky. Alternativou je pak stříbrná varianta, kdy jsou Watch S1 dodávány s hnědým koženým páskem a stříbrným silikonovým řemínkem.

Hned na začátek uveďme, že hodinky působí vcelku nenápadně a ani se nesnaží na sebe přitáhnout příliš pozornosti. Na těle tak nenajdete barevně odlišené tlačítko, červený kroužek apod. Na druhou stranu se jim nedá upřít nenápadná elegance i kvalitní dílenské zpracování. Dojem mírně kazí snad jen plastové provedení spodní strany se senzory, mnohem více by se sem hodilo sklo/keramika. Na spodní plastové části si lze všimnout také několika otvorů, za nimiž se skrývá hlasitý reproduktor a mikrofony. S hodinkami je možné vyřizovat hovory skrze propojený smartphone. Výměna řemínků je standardně jednoduchá, alternativou k dodávaným může být jakýkoliv řemínek o šířce uchycení 22 milimetrů.

Dvojice ovládacích tlačítek na pravém boku má jistý stisk, ani jedno z nich však nefunguje jako otočná korunka, což je škoda. Skrolovat tak musíte pomocí klasického klouzání prstu po displeji. Výrobce nasadil 1,43" AMOLED panel, který může zobrazovat jeden z více než 200 povedených ciferníků a kryje jej odolné safírové sklíčko. Jas lze nastavit buďto manuálně v pěti stupních, nebo vše ponechat na automatice, která funguje vcelku obstojně. Vcelku standardní je rovněž procházení prostředím, kdy se zmáčknutím horního tlačítka vrátíte na hlavní obrazovku, nahoře se nachází notifikační roletka, dole pak roletka s tlačítky s rychlými funkcemi. Posunutím do stran z obrazovky s ciferníkem se dostanete k widgetům. Návrat o jeden krok zpět probíhá svajpnutím zleva.

Přehršel funkcí

Xiaomi Watch S1, které se u nás prodávají za 5,5 tisíc korun, lákají na bohatou nabídku funkcí. Kromě již zmíněné podpory hovorů (skrze propojený telefon) se lze spolehnout na Wi-Fi, Bluetooth 5.2 či polohové systémy GPS, GLONASS, GALILEO, BDS a QZSS. Z dalších funkcí zaujme podpora bezkontaktních plateb (k čemuž připravujeme samostatný článek), více než 100 sportovních režimů či monitoring okysličení krve.

Ptejte se, co vás zajímá

Hodinky od dnešního dne začínáme testovat. Ptát se tak můžete na vše, co vás zajímá. Odpověď se pokusíme zahrnout do chystané podrobné recenze, případně zareagujeme rovnou v komentářích.

Xiaomi Watch S1

Konstrukce46,5 × 46,5 × 11 mm, 52 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, NFC
Akumulátor470 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
Zbyněk Tajovský
Zbyněk Tajovský
Dobrý den, je na těchto hodinkách stejný firmware jako na variantě S1 Active? Tedy jestli se poznatky uváděné v tomto článku a diskusi dají vztáhnout i k uvedenému modelu?
A ještě, když přijde nějaká notifikace, rozsvítí se display?
mujucet100
mujucet100
Dobrý den, zajima me propojeni s apple iphone, volani predpokladam funguje. Ale co byva problem jsou zpravy sms, whatzapp, messenger, spotify, lze odpovidat na zpravy? Zobrazovat prijate obrazky? Funguje mail? Jasne, ze nebudou fungovat jako apple watch, ale prece jen me to zajima.
Dekuji.
Radek Sobotka
Radek Sobotka
Mám černé S1 cca 2 týdny a zatím celkem v pořádku.
NFC jsem zatím nepoužil, protože si musím počkat až některá z mých bank bude podporovat placení přes Xiaomi Pay. Přecházel jsem z Amazfit GTS a chybí mi tu jisté vychytávky v nastavení hodinek, jak tomu je v aplikaci Zeep.
Vibrace - jen volba mezi klasikou a silnou vibrací, žádná možnost vytvořit si vlastní, abych poznal jestli jde o zprávu nebo hovor
2.tlacitko - je to natvrdo napárováno s aktivitami a nelze prenastavit(zatím) na něco jiného
Vypadají parádně, a až budou novější(optimalizovanejsi) sw s větším množstvím nastavení budu nadšen, takto jsem spokojen. Btw. Nabíjet jsem musel zatím jen jednou.
Daniel Klimek
Daniel Klimek
Dobrý den, zajímá mě, jestli jde hodinkami platit i v rámci banky mBank. Slyšel jsem totiž, že je to zatím dostupné pouze u ČSOB a Curve. Dále mě zajímá, jestli na českém trhu budou vůbec dostupné stříbrné hodinky s modrým a hnědým řemínkem. Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze