Začíná se prodávat Apple iPhone X: poptávka vysoce převyšuje nabídku

5
Začíná se prodávat Apple iPhone X: poptávka vysoce převyšuje nabídku
  • 3. listopad je den, kdy se začíná i v České republice prodávat Apple iPhone X
  • Bohužel novinky bude žalostný nedostatek
  • Nedojde ani k uspokojení předobjednávek

Téměř dvouměsíční čekání na Apple iPhone X je u konce, ačkoliv pro mnohé zájemce ještě zdaleka nekončí. Ačkoliv je 3. listopad dnem, kdy je prodej iPhonu X zahájen, dodávky tohoto modelu jsou zcela nedostatečné a neuspokojí ani zákazníky, kteří si novinku předobjednali.

Apple iPhone X
Apple iPhone X 64 GB Apple iPhone X 256 GB
cena 29 990 Kč 34 490 Kč

Nedostatečné zásoby nám potvrdili i přední čeští prodejci. „Zájem o nové iPhony X výrazně převyšuje nabídku. Zítra budou expedovány kusy zákazníkům, kteří si novinku předobjednali jako první. Na uspokojení všech předobjednávek bohužel nebyl pro český trh uvolněn dostatečný počet kusů. Na prodejnách tak nebude novinka v den zahájení prodeje k dispozici. Počínaje prvním dnem si nový iPhone X budou moci vyzkoušet na našem showroomu Praha-Háje,“ řekl Martin Rippl za společnost CZC.cz.

Obdobná situace panuje také u Datartu. „V první dodávce telefonů iPhone X dostaneme několik set kusů verze 64 GB, u verze 256 GB pak jenom desítky kusů. O iPhone X je tak enormní zájem, že první dodávka půjde na vykrytí předobjednávek. Postupně budeme doplňovat další kusy a uspokojovat tak další zákazníky. Ve vybraných prodejnách, kde máme výstavku od Applu, budeme mít vystavené telefony iPhone X, zákazníci si je mohou jednak prohlédnout, ale i vyzkoušet,“ říká Iva Pavlousková ze společnosti Datart. Také Alza.cz eviduje zhruba 10 tisíc předobjednávek na nový iPhone X a z prvních dodávek dokáže uspokojit pouhá 2 %.

Při snaze nový iPhone X dnes zakoupit nepochodíte ani v oficiálním obchodě, kde se dozvíte, že doba dodání se pohybuje mezi 3 až 4 týdny. Na naskladnění čeká rovněž operátor O2. Štěstí byste mohli mít u Vodafonu, v jehož internetovém obchodě je aktuálně iPhone X v 64GB variantě skladem.

Apple iPhone X

Rozměry143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 174 g
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor2 716 mAh, doba nabíjení: 2:39 hodin

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
martin
Len kupujte ano, 8 pojde dole aspoň, a já si potom kupim až 6 generaci ked to vychytaju
Zbrožek
No tak to nic není na Nokii Apple nemá. Ta je nedostupná do dnes. Od května mam predobjednanou Nokii 6 dual sim modrou a do dnes není a nikdo nevi kdy bud nikdo nic neřekne. Ta ma asi mnohem větší prodeje než Apple, že nestíhá vyrábět :-D :-D :-D
Dave
Nechápu jak to může někdo kupovat.
mrtva_zizala
uz to zacina, jablecne silenstvi nanovo... a po vanocach po tom ani pes nestekne. jediny pomyslne rozumny duvod proc by to nekdo mohl chtit je design, tot vse. Dal ma daleko vetsi smysl vzit si iP8.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze