Za problémy Samsungu Galaxy Note 7 zřejmě nebyla samotná baterie

20

Samsung Galaxy Note 7 již patří pouze mobilní minulosti, na kterou se patrně nikdy nezapomene, ale stále zbývá vyřknout pravdu o tom, co stálo za zásadními problémy, které zhatily sluncem zalitou budoucnost klíčového modelu.

Samsung Galaxy Note 7

S výsledky vyšetřování by nás měl seznámit samotný Samsung, avšak ještě před ním to stihla společnost Instrumental, která provedla vlastní rozborku zařízení. V ní poukázala na možný problém, který v krajních případech stál za vznícením telefonu. Jihokorejský výrobce stál při výrobě modelu Galaxy Note 7 před velmi nelehkým úkolem. Chtěl uživatelům nabídnout lepší výdrž ve srovnání s předchůdcem Galaxy Note 5, avšak současně nasadil tenčí tělo a navíc ještě zakřivený displej. Prostorovou nouzi odskákala baterie, respektive běžný prostor kolem ní. Běžně se totiž kolem nějaký nechává, avšak v případě Notu 7 na něj nezbylo místo, což dokazuje i přiložená fotografie.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note 7 – Velkolepý návrat

Samsung Galaxy Note 7

Do prostoru, kde zpočátku nic není, se případně baterie může po delším čase lehce nafouknout, aniž by se cokoliv přihodilo. Li-Pol baterie použitá v Galaxy Notu 7 se skládá z pozitivní a negativní vrstvy, která je navzájem oddělena polymerem. Díky tomu může mezi oběma vrstvami proudit energie, avšak nedojde k jejich vzájemnému dotknutí. Jakmile se totiž tyto dvě vrstvy dotknou, dojde ke zvýšení teploty a případně až následné explozi baterie. Zdá se tedy, že baterie byla zcela v pořádku, ale Samsung podcenil nutnost dostatečného prostoru pro baterii a upřednostnil vzhled zařízení. Nezbývá ještě než počkat na výsledky šetření přímo od Samsungu.

Samsung Galaxy Note 7 – videopohled

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč

Zdroje: instrumental.ai, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Leader
To maj za to že se vykašlali na procák apod. stejný čip by se po půl roce mohl dočkat něakého vylepšení....
htcjirka
htcjirka
To se mě zdá nepravděpodobné.Když otevřu Lumii 925 či 930, žádný prostor tam také není, baterie je opřená o kraje hliníkového šasi ze všech stran a baterie nehoří.
Uvidíme s čím přijde samotný Samsung a jak hluboce bude pravdomluvný.
ing. anton
Po takejto chybe si kupi samsung len uplny idiot. Samsung vedome ohrozil zdravie ludi, kompetentni by mali sediet vo vazeni. Ako tieto korejske a po novom aj cinske sracky si je lepsie v pripade nedostatku penazi kupit nejaky starsi iphone z druhej ruky. Radsej starsi iphone 5s a istotu mojho zdravia, spolahliveho a rychleho telefonu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze