Sony potvrzuje Xperii E5, známe její podobu (aktualizováno)

9

Posilu do nižší střední třídy velmi pravděpodobně plánuje japonské Sony. Překvapivě by se mělo jednat ještě o další model řady Xperia E, který zaujme například HD dispejem nebo 16megapixelovým fotoaparátem na zadní straně.

Aktualizováno 24. 5. 2016

Spekulace nám pomalu končí. Japonské Sony na svém Facebooku oficiálně potvrdilo, že nový model nižší třídy ponese označení Xperia E5. Výrobce dokonce připojil i oficiální rendery a my se tak na novinku můžeme i podívat. Jde o model vzhledem navazující na již oznámené Xperie X. Design se ponese v jednoduchosti a tenké linii. Tlačítka budou umístěna na pravém boku a zadní kryt prozrazuje nejen přítomnost přisvětlovací LED diody, ale také funkce NFC. Současně lze také říci, že Sony se vší jistotou nebude mít pouze řadu X.

Sony Xperia E5
Sony Xperia E5 na prvním oficiálním snímku
Původní informace z 23. 5. 2016
Sony Xperia

Ačkoliv se z různých stran ozývá, že Sony zcela přemění své portfólio a bude konec dosavadnímu značení, možná nepůjde o tak radikální řez. Dřívější spekulace o dvou kompaktních modelech totiž ožívají. Z tajného zástupce s kódovým označením F3311 by se totiž s největší pravděpodobností měla vyklubat Xperia E5. Její výbava by přitom neměla být vůbec špatná. Potěší zejména 4,6palcový displej s dostatečným HD rozlišením.

Sony Xperie E5
Uniklý dokument z ruské celní unie prozrazuje Xperii E5 od Sony

Pod kapotou má tepat procesor MediaTek 6735 a snad jedinou věcí, která zamrzí, je pouze 1,5GB operační paměť. Samozřejmostí je pak podpora sítí LTE. Poslední informace hovoří o fotoaparátech. Zadní má nabídnout velkorysé rozlišení 16 megapixelů. Čelní kamerka si vystačí s 5 megapixely.

Zdroje: mobiltelefon.ru, phonearena.com, facebook.com

Diskuze ke článku
Martin
1.5gb ram ?
Fuuuu ...
David Novotný
David Novotný
To bude nějaká Xperia XE nebo tak něco.
daniel
Ta Ramka mohla být aspoň 2 Giga, ale mě spíš štve, že tam naserou mediatek. Ne že by byl špatný, ale prostě já mám v mobilu 2 roky starý snapdragon a dnes pořád jede a jede jako za mlada. Takže nechci nic jinýho.
Mat
Proč musej jebnout ten foťák až úplně do rohu tvl! To je největší debilita! Tady už je skoro na boku

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze