YouTube v tichosti testuje 1080p stream pro mobilní telefony

14

V době, kdy se FullHD rozlišení u telefonů stalo běžnou výbavou i ve střední cenové kategorii, posílá nejvýraznější hráč na trhu streamovaného videa své pohyblivé obrázky v nižším rozlišení. To by se už ale brzy mohlo změnit.

Jak bývá u aplikací a služeb Googlu obvyklé, testuje se na vybraných vzorcích. Pokud tedy máte telefon s patřičným rozlišením a používáte oficiální YouTube aplikaci, pak si můžete sami vyzkoušet, jestli nejste mezi vybranými šťastlivci. Jestliže ano, nezapomeňte se o svoje poznatky ohledně kvality videa podělit v diskusi pod článkem.

V menu nastavení nově přibyla položka 1080p.

Vedle FullHD rozlišení přibyla v menu kvality ještě nová volba 480p.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: plus.google.com

Diskuze ke článku
Pavel Gajdoš
Pavel Gajdoš
Konečně! Nechápu například to, proč není na telefonech/tabletech zpřístupněna volba 480p..Například když jsem v posteli, mám slabý signál Wi-fi, takže se 720p zasekává, musel jsem proto používat 360p a to je humus :D Takže konečně!!
rumik
tak na LG G2 je 1080p k dispozici! Ale co je hlavní tak video je mnohem plynulejší....našel sem nějaké 1080p 60 FPS a na youtube je to krásně plynulé což dříve nebylo....že by to zvládalo vyšší snímkovací frekvenci?.....
Lukáš Pávl
Lukáš Pávl
Tak Xperia Z Ultra zatím jen 720p :(
lipo
LG G2 1080p, LG GPAD 720p

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze