Xiaomi uvádí na trh nový Mi Note 3. Většího brášku modelu Mi 6

5
Xiaomi uvádí na trh nový Mi Note 3. Většího brášku modelu Mi 6
  • Xiaomi dnes kromě bezrámečkového Mi MIX 2 představilo i nový Mi Note 3
  • Nabídne 5,5palcový Ful HD displej, Snapdragon 660, 6 GB RAM a 64/128 GB interního úložiště
  • Designově se jedná v podstatě o větší Mi 6 a stejně tak u něj najdeme i duální 12Mpx fotoaparát
  • Cena startuje na 10 tisících korun, avšak o celosvětové dostupnosti zatím nepadlo slovo

Xiaomi dnes nepředstavilo pouze Mi MIX 2, ale svých pár minut slávy si užil i nový Mi Note 3. Ten loni nastoupil s 5,7palcovým displejem a zakřivenými boky ve stylu Galaxy S7 edge. Letos se Xiaomi zakřiveného displej vzdalo a vsadilo na osvědčený design z vlajkového Mi 6. Setkáváme se tedy opět s kovovým rámem s matnou úpravou a na zádech se blyští ve všech rozích zakřivené sklo.

Xiaomi Mi Note 3

Telefonu se také zmenšil displej na 5,5 palce a má Full HD rozlišení, přičemž zde máme poměrně velké spodní a horní rámečky. V bradě telefonu ovšem najdeme díky tomu ultrasonickou čtečku otisků prstů a naopak boční rámečky jsou dle slov Xiaomi velmi tenké. Ve skutečnosti je telefon menší než třeba iPhone 7 Plus se stejně velkým displejem.

Xiaomi Mi Note 3

Určitě dále potěší zpráva o přítomnosti baterie s kapacitou 3 500 mAh, která by měla zaručit solidní výdrž. Když už jsme u zad, můžeme si na nich všimnout také duálního fotoaparátu, který nabídne dvakrát 12 Mpx a 4osou optickou stabilizaci. Stejně jako u Mi 6, i zde je jeden fotoaparát klasický, zatímco druhým je teleobjektiv pro 2násobný optický zoom. Xiaomi se přitom soustředilo na vyladění algoritmů pro ještě lepší a přirozenější bokeh efekt, který je prý mezi uživateli Mi 6 velmi populární.

Xiaomi Mi Note 3

Příznivci selfie mohou ocenit poté hned 16Mpx přední kamerku, která má nabídnout pixely o velikosti 2 um a docílit tak skvělých autoportrétů i v horších světelných podmínkách, kterým navíc napomáhají samozřejmě i softwarová vylepšení v podobě speciálního chytrého režimu krásy. Ten má být poháněn umělou inteligencí a pomocí funkce 3D face-lift naskenuje váš obličej a kosti pro ještě lepší a přirozenější efekt vylepšený pleti. Funkcí je však ještě mnohem více a Mi Note 3 se tak jeví jako splněný sen všech fanoušků selfie.

Xiaomi Mi Note 3

Co může zamrzet, je hardwarová výbava, která musí před Mi 6 pokorně sklonit hlavu. V Mi Note 3 tiká Snapdragon 660 a nikoliv vlajkový procesor, jako tomu bylo loni. Co však zvedne náladu, je 6 GB RAM a 64/128 GB interního úložiště v závislosti na verzi. Nechybí samozřejmě ani NFC, Bluetooth 5.0 a nabízí se i odemykání telefonu obličejem nebo stereo reproduktory. Zapomenout se nemohlo samozřejmě ani na Android 7.1 s nadstavbou MIUI 9. Velkou zprávou je pak kompletní podpora všech u nás používaných LTE pásem.

Xiaomi Mi Note 3

Základní verze Mi Note 3 se 6 GB RAM a 64 GB interního úložiště má stát 2 499 juanů, což je po přepočtu a připočítání DPH cca 10 tisíc korun. Dále vyšší varianta s 6 GB RAM a 128 GB úložiště vás vyjde na 2 899 juanů, tedy 12 tisíc, přičemž bude k dispozici tato dražší varianta kromě černé i v modré barvě, ale bude si muset připlatit navíc dalších 100 juanů, takže se cena přehoupne lehce přes 12 tisíc. V Číně se dostane telefon do prodeje už zítra, o mezinárodním vydání se ale prozatím nic neví.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Technické parametry Xiaomi Mi Note 3

Kompletní specifikace
Konstrukce152,6 × 74 × 7,6 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
Chipset
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostzáří 2017, 12 100 Kč
Diskuze ke článku
Hexagon
Nadhera, ten SD 660 rozhodne nevadi, podla specifikacii to nebude ziadne orezavatko. Este tak trafit cenu a dostupnost a bude to jeden z horkych kandidatov na kupu.
Jab
Mmmmm. Ne. To je fakt moc moc cena na procesor šestistovkové řady a Xiaomi. My ty jejich mobily nekupovali kvůli úžasnému trendy vzhledu, ale páč měly skvělý poměr ceny a výkonu. Za takovou cenu se přesuneme zpět k Honorům. Či ještě jinam...
mik
A má opravdu všechny u nás používané LTE? Protože vím že zmiňovali pouze MI MIX 2.
Pokud to tak bude a bude i cena okolo těch 10k, tak je to super kup (bez ohledu na procesor, který je i tak dostačující).
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Kde tam vidíte podporu všetkých LTE pásiem?
http://www.mi.com/minote3/specs/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze