Xiaomi Redmi Note 3: novinka s 5,5palcovým displejem a čtečkou otisků

36

Čínské Xiaomi dnes představilo svůj další klíčový model z řady tabletofonů. Jde o Redmi Note 3, který nabídne 5,5palcový Full HD displej, výkonný procesor Helio X10 od MeidaTeku, až 3 GB operační paměti, podporu sítí LTE a úplnou novinkou je pak čtečka otisků prstů umístěná na zadní stranu přístroje.

Xiaomi Redmi Note 3

Očekávána novinka od Xiaomi se dnes dočkala představení. Portfólio obohatil model Redmi Note 3, který se může pochlubit kovovým tělem, což se podepisuje nejen na zdařilém designu, ale také na jistě pevné konstrukci. Ta je navíc se svými necelými 9 milimetry také tenká a při hmotnosti 164 gramů nijak těžká. Potěšující jsou tenké rámečky po stranách displeje. Větší jsou snad jen nad a pod ním, avšak to má vždy svůj důvod. Pod displejem se totiž nachází senzorové klávesy, nad displejem pak nezbytnosti jako reproduktor nebo čidla.

Xiaomi Redmi Note 3

Samotný displej má tradiční úhlopříčku 5,5 palcŮ při běžném Full HD rozlišení. Jedná se o IPS panel s dobrými pozorovacími úhly, samotný výrobce slibuje čitelnost až z úhlu 178°. Pod kapotou pak tepe již poměrně dobře známý osmijádrový procesor Helio X10 od MediaTeku, kterému asistuje 3GB operační paměť společně se 32GB úložným prostorem. Existovat však bude také slabší varianta s 2GB RAM a 16GB pamětí. V obou případech nicméně můžete počítat se slotem pro paměťovou kartu.

Prostředí má pod palcem Android 5.1.1 Lollipop, avšak hlavní roli hraje nová nadstavba MIUI 7. Žádné zásadní novinky nečekejte u fotoaparátů. Hlavní nabízí 13megapixelové rozlišení se světelnost f/2.2 a schopnosti záznamu Full HD videa. K dispozici bude také režim zpomaleného videa se 120 snímky za vteřinu. Čelní kamerka poskytne možnost pořídit selfie až v 5 megapixelech. Možná nejzásadnější novinkou ve výbavě bude čtečka otisků prstů, umístěná na zadní stranu pod fotoaparát. Xiaomi se chlubí, že k odemčení dojde za 0,3 vteřiny od přiložení vašeho prstu.

Výhodou novinky by mohla být baterie, jejíž kapacita narostla na 4 000 mAh a telefon by tak mohl zvládat, doufejme, až dva dny pracovního vytížení. V případě konektivity jsou k dispozici sloty pro dvě SIM karty, nechybí Wi-Fi, GPS s GLONASS nebo Bluetooth 4.0. Nedostalo se na NFC, LTE pak sice nechybí, ovšem ani tato novinka nepodporuje potřebné a u nás využívané frekvence. Z tohoto důvodu už je vcelku nepodstatná informace o tom, že je LTE podporováno na obou SIM kartách.

Na čínském trhu se Xiaomi RedmiNote 3 začne prodávat 27. listopadu za přibližně 4 200 Kč s daní, respektive za 5 200 Kč za lépe vybavenou verzi.

Technické parametry Xiaomi Redmi Note 3 32 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce150 × 76 × 8,7 mm, 164 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio X10, CPU: 8×2,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:18 hodin
Dostupnost, ?

Zdroje: fonearena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Petr Lenk
Xiaomi evropské LTE podporovat nechce, tedy ani já Xiaomi nechci. :D
Kuba Veselý
Kuba Veselý
Pokud modeři zvládnou odemknout LTE band 20 (800MHz), pak to bude pecka. Do té doby je to prostě jen další telefon.
blue.sun
To je prima, tohle uměly Samsungy před dvěma lety... Co něco nového a vlastního, číňánci?
Tibb
Uz se vykaslete na to LTE :D ste jak rozmaznane decka. Nestaci vam v mobilu normalnej net pro boha. Se tu nad tym rozplivate absolutne nepodstatna vec jake to ma pasma.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze