Na český trh míří globální verze Xiaomi Redmi 3s a Note 3 s LTE

70

Blýská se u telefonů Xiaomi na lepší časy? Zdá se, že ano. Na český trh míří vůbec první globální verze modelů Redmi 3s a Redmi Note 3, které nejenže podporují evropská pásma sítí čtvrté generace, ale v balení je standardně k dispozici i evropská nabíječka.

Xiaomi Redmi 3s
Xiaomi Redmi 3s

Možná si ještě vybavíte, že jsme vás na sklonku července informovali o modelu Redmi Note 3, který podporoval důležité frekvence 800 MHz a 900 MHz v sítích LTE a dovážel se na český trh. Tehdy však šlo o tchajwanskou verzi. Nyní se však na český trhu dostanou dva modely z portfólia Xiaomi, které jsou určeny pro evropský trh. Jde o Xiaomi Redmi 3s a Xiaomi Redmi Note 3. Důkazem je nejen podpora všech u nás využívaných frekvencí u sítí LTE, ale například také přítomnost nabíječky evropského typu. Tu jste sice u telefonu vždy našli, ale přidávali ji až samotní čeští distributoři. Tentokrát je v balení již od výrobce.

TIP! Xiaomi Redmi Note 4 s 10jádrovým procesorem představeno

Xiaomi Redmi Note 3
Xiaomi Redmi Note 3

Oba modely se objeví v nabídce obchodu xm.cz, přičemž předobjednávky modelu Redmi 3s začaly již dnes. Druhý jmenovaný model Redmi Note 3 v globální verzi bude k předobjednání od 5. září. Zástupci obchodu současně uvedli, že ukončují prodej modelu Redmi 3s bez podpory všech frekvencí sítí LTE. Ceny přitom zůstávají a začínají na 4 999 Kč za model Redmi 3s, respektive 6 299 Kč za model Redmi Note 3.

„Pokud se v nedávné minulosti hovořilo o propadech zisků Xiaomi na čínském trhu, ukázali nám v Pekingu že doopravdy nesložili ruce do klína. Celý příběh podle mě začíná u spolupráce Xiaomi s Microsoftem a Googlem a vyúsťuje právě nyní v prvních telefonech, které míří z Číny přímo do Evropy. Myslím, že od Xiaomi můžeme v budoucnu čekat ještě velké věci.“ dodává k novince na českém trhu jednatel společnosti Lion Mobile Jiří Opletal.

Zdroj: Tisková zpráva xm.cz

Diskuze ke článku
Tibb
Konecne uz aj pre Europu k tomu pekny telefon za dobru cenu.
Standa
No konečně. Teď to teprve začne být zajímavý konkurenční boj.
Karl
Ktere obchody ho budou nabizet? A jak zarucene poznam ze je to ta evropska verze s pasmem 800 ?
Václav Pavelek
Nevíte někdo, zdali bude existovat i Mi Max s českými LTE?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze