Xiaomi MiPad 3 se odhaluje: povyroste a nabídne Windows 10

8

Xiaomi chystá na letošní rok ještě jednu novinku. Měli bychom se dočkat další generace tabletu MiPad. Novinka hodlá povyrůst, avšak přesto si zachová v tabletovém světě malé rozměry i nízkou hmotnost. Základem pak bude operační systém Windows 10.

Xiaomi MiPad 3
Xiaomi MiPad 3

Již je to více než rok, kdy byl světu oficiálně představen Xiaomi MiPad 2, který se nabízí s operačními systémy Android a Windows. Nyní unikly takřka kompletní informace o nástupci, MiPadu 3. Ten v prvé řadě povyroste, jeho úhlopříčka displeje se zastaví na 9,7 palcích a snaha konkurovat Apple iPadu Pro (9.7) je nad slunce jasná. Xiaomi nasadí jemné rozlišení 2 048 × 1 536 pixelů. Radost však udělá malými rozměry, kdy výška má být jen 239,5 milimetrů a šířka 164,5 milimetrů. Dechberoucí je pak tloušťka jen 6,08 milimetrů. Hmotnost je pak velmi příjemných 380 gramů.

TIP! Recenze Xiaomi MiPad 2 – čínský drak

Xiaomi MiPad 3

Pod kapotou se má nacházet 7. generace procesoru m3-7Y30 od Intelu a současně i 8GB operační paměť. Interní úložný prostor nabídne 128 GB nebo 256 GB. Prostředí zajistí klasická verze systému Windows 10. V tuto chvíli se neví, zda dorazí i verze s Androidem. K tabletu bude možné dokoupit také plnohodnotnou klávesnici. O výdrž se bude starat baterie s kapacitou 8 290 mAh. Nabíjení proběhne skrze USB-C konektor, který bude obklopen dvěma reproduktory. Opomenuty nezůstaly ani fotoaparáty, když na zadní straně shledáváme 16megapixelové rozlišení s přisvětlením a čelní strana je vybavena 8megapixelovou kamerkou.

Xiaomi MiPad 3

Xiaomi MiPad 3 by se na čínském trhu měl začít prodávat údajně již 30. prosince. Základní 128GB verze by měla stát 273 euro (odhadem 7,5 tisíce korun), zatímco za dvojnásobnou paměť dáte 314 euro (přibližně o tisíc korun více). Samostatně prodejná klávesnice by měla stát 13 euro (necelých 400 korun).

Zdroje: gizmochina.com

Diskuze ke článku
Kajetan
Je to definitivni-Microsoft krachuje, tento rok je definitivně posledním(alespon coby samostatne firmy)na poli softwaru a hardwaru pro giganta z Redmondu., za poslední kvartal tohoto roku MS vykazal ztrátu zdaneni rovnych 900 mld. USD. Google, , jedna o odkupu toho co zbylo ze zasle slavy MS v 90.letech., spekuluje se o ceně 22mld. USD. Připomeňme si ze divizi XBOX vloni odkoupilo hračkářství Hasbro za 2mil USD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze