Mi MIX 3 se podle německého Amazonu podívá na starý kontinent již 1. prosince

11× aktualizováno
Mi MIX 3 se podle německého Amazonu podívá na starý kontinent již 1. prosince
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Xiaomi Mi MIX 3 by se měl podle podle zaměstnance Amazonu do Evropy dostat již 1. prosince
  • Zakladatel Xiaomi zveřejnil podobu Mi MIX 3, bude mít vysouvací kamerku a téměř žádné rámečky
  • Xiaomi změní design a rámečky budou všude stejně tenké
  • Nasazen by měl být od začátku Android 9.0
  • Čelní kamerka bude zřejmě řešena netradičně
  • K dispozici pravděpodobně bude i dedikované tlačítko pro asistenta Xiao AI

Aktualizováno 22. 11. 2018

Téměř kompletně bezrámečkový Mi MIX 3 s výsuvnou konstrukcí by se mohl dostat do Evropy již za pár dní. Tomu by nasvědčovalo i to, že nedávno získal certifikaci od Bluetooth SIG. Navíc byl na sociální síti Reddit zveřejněn screenshot komunikace se zástupcem německého Amazonu, který uživatele informoval o tom, že by měl být Mi MIX 3 skladem již 1. prosince. Pokud se jeho slova potvrdí, očekáváme brzké oficiální oznámení od Xiaomi.

Xiaomi Mi MIX 3 amazon chat

Aktualizováno 22. 10. 2018

Xiaomi Mi MIX 3 již klepe na dveře. Oficiální premiéra proběhne tento čtvrtek a výrobce se snaží na novinku patřičně nalákat. Tiskový mluvčí společnosti, Donovan Sung, aktuálně zveřejnil na svém Twitteru video s ukázkou záznamu superzpomaleného videa. Tím potvrdil, že Mi MIX 3 bude umět zaznamenat video s 960 FPS.

Aktualizováno 19. 10. 2018

Neuběhlo ani pár hodin a máme tady další únik očekávaného Mi MIX 3. Naštěstí se tentokrát nejedná o pouhé rendery, ale i o reálné fotografie jak přední, tak zadní strany smartphonu. Vůbec poprvé se tak můžeme podívat, jak vypadá duální přední fotoaparát schovaný ve výsuvném mechanismu. Hned vedle kamerky s rozlišením 24 megapixelů můžeme spatřit další senzory sloužící k rozpoznání obličeje.

Xiaomi Mi MIX 3

Podle informací na sociální síti Weibo Mi MIX 3 nebude disponovat čtečkou otisků prstů v displeji jako například Huawei Mate 20 Pro. Nyní to potvrzují i uniklé fotografie, na kterých vidíme skleněná záda, duální fotoaparát, ale i čtečku otisků prstů. Díky skleněným zádům se alespoň s největší pravděpodobností dočkáme bezdrátového nabíjení. Kromě modré a šedé varianty uvedené na snímku by měla být k dispozici i bílá verze.

Xiaomi Mi MIX 3

Aktualizováno 18. 10. 2018

Dnes se můžeme podívat na rozlišení displeje, které bude činit 2 340 × 1 080 pixelů při poměru stran 19,5:9. Využijete pak každičký pixel, neboť displej nebude mít výřez. Dále zde máme únik dvou fotografií, na kterých je prezentován bokeh efekt. Na soudy je však poměrně brzy, především s ohledem na podmínky panující při pořízení snímků.

Závěrem dnešní aktualizace je zde něco pro fanoušky pohyblivých obrázků. Na novém propagačním videu můžeme vidět výsuvný mechanismus. Vypadá to velmi návykově a dává vzpomenout na stylovou dobu telefonů typu „slider“.

Aktualizováno 17. 10. 2018

Chystané Xiaomi Mi MIX 3 bude mít hned několik velkých lákadel. Nově se mezi ně řadí podpora sítí 5G. Výrobce už to dokonce oficiálně potvrdil. Dále zde máme také 10GB operační paměť. Netřeba dodávat, že v praxi jde o zbytečný luxus, avšak výrobce se bude moci patřičně „vytahovat“ před konkurencí.

Aktualizováno 16. 10. 2018

Čínský výrobce konečně oznámil, kdy světu konečně ukáže Xiaomi Mi MIX 3. Premiéra proběhne příští týden 25. října. Přesně tak, jak to hlásá níže uvedený teaser.

Aktualizováno 3. 10. 2018

Letošní říjen bude nebývale bohatý na novinky. Připojí se i Xiaomi, které představí očekávaný model Mi MIX 3, jenž by měl oslnit například výsuvnou konstrukcí. Nyní unikl teaser, na kterém svítí datum 15. října. Jde o poměrně očekávané datum, neboť výrobce naznačil, že by se novinka k prvním zákazníkům měla dostat ještě koncem října.

Aktualizováno 28. 9. 2018

Očekávané Xioami Mi MIX 3 možná bude mít dedikované AI tlačítko, které spustí chytrého asistenta. Služba v podání čínského Xiaomi se nazývá Xiao AI a je dostupná již na Mi MIX 2S – zatím však pouze na domácím trhu v Číně. Mi MIX 3 by tak mohlo mít dedikované tlačítko obdobně jako má například Samsung Galaxy Note9 pro svého asistenta Bixby. Dobrou zprávou je, že na rozdíl od Bixby by mělo být možné dedikované tlačítko hned začátku přeprogramovat ke spuštění jiných funkcí. Pokud by se Xiao AI tlačítko neobjevilo na Mi MIX 3, měli bychom se ho 100% dočkat alespoň na smartphonu s názvem Xioami LEX, o kterém zatím nemáme žádné bližší informace. Co všechno Xiao AI dokáže můžete zhlédnout ve videu.

Aktualizováno 4. 9. 2018

Xiaomi Mi MIX 3 opět láká na svůj výsuvný mechanismus. Na nově uniklém videu však vychází najevo, že mechanismus nebude motorizovaný jako v případě Oppo Find X. V případě Xiaomi budete horní díl odsouvat směrem dolů ručně. Může to působit mnohem obyčejněji, na druhou stranu jednodušší mechanismus by mohl být odolnější v průběhu času.

Aktualizováno 3. 9. 2018

Xiaomi Mi MIX 3 by mohl být smartphonem, o kterém se bude opravdu hodně mluvit. Nepůjde jen o stále velice netradiční konstrukci, která byla odhalena v minulých dnech. Nově se totiž objevila fotografie, na které je vidět velmi pravděpodobně Mi MIX 3 se svítící ikonou 5G+ připojení ve stavovém řádku. Je tak možné, že by se Xiaomi Mi MIX 3 mohlo stát prvním smartphonem s podporou sítí nové generace? Zatím to nelze s jistotou říci, nicméně naděje tu rozhodně je. Například alespoň pro vybrané trhy.

Xiaomi Mi MIX 3

Aktualizováno 30. 8. 2018

Nakonec se i Xiaomi se svým Mi MIX 3 přidalo k výrobcům, kteří použijí výsuvnou kamerku. Podobu nového Mi Mix 3 nechal uniknout sám zakladatel společnosti Xiaomi Lin Bin. Zařízení by rád dostal do prodeje ke konci října tohoto roku.

Xiaomi Mi Mix 3

Aktualizováno 2. 8. 2018

Xiaomi Mi MIX 3 se blíží, naznačuje to alespoň pozvánka od Xiaomi, které zve na 15. září. Na pozvánce vidíme zařízení bez spodní „brady“, což odpovídá únikům ohledně Mi MIX 3. Novinka naštěstí nesáhne po žádném výřezu, rámečky budou opravdu velmi tenké jak po bocích, tak i nad a pod displejem. Samotné sluchátko zůstane ve standardní pozici, stejně jako nezbytné senzory. Selfie kamera by se měla přestěhovat do samostatného periskopu, a to po vzoru Vivo NEX S.

Xiaomi Mi MIX 3

Aktualizováno 5. 7. 2018

Po několika dnech se objevuje další fotografie, na které má být zobrazeno chystané Xiaomi Mi MIX 3. Vidíme displej s malými a jednotnými rámečky po celém obvodu. Jistou dávku pochybností může budit jen prostředí MIUI 9.0, které není nejnovější. Na druhou stranu jde s velkou pravděpodobností o předprodukční vzorek, na kterém byl i starší software.

Původní informace z 29. 6. 2018

Čínské Xiaomi bude nadále pokračovat ve své prémiové řadě Mi MIX. V letošním roce jsme se již dočkali modelu Mi MIX 2S, avšak šlo jen o dílčí vylepšení loňského Mi MIXu 2. Opravdová další generace by měla dorazit letos na podzim a nyní uniká první fotografie, na které by novinka měla být zachycena. Nadále bude ctít malé rámečky, ale ke změně vzhledu přeci jen dojde. Xiaomi se pokusí rámečky kolem zobrazovače sjednotit do jedné velikosti. Výsledkem by měl být lepší první dojem.

Xiaomi Mi MIX 3
Pravděpodobná podoba Xiaomi Mi MIX 3

Z fotografie to není zcela patrné, avšak je pravděpodobné, že nezbude místo na čelní kamerku. Ve hře je tak nějaké méně tradiční řešení. Teoreticky se Xiaomi může inspirovat mechanismem konkurenčního Viva. Očekává se, že Mi MIX 3 nabídne od počátku Android 9.0. Hardware dle očekávání obstará procesor Snapdragon 845 a na zadní straně nebude chybět duální fotoaparát.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
František Ciprys
Neví kdy se bude prodávat v ČR ?????
Vesy
A kde je Mi Max 3, včera mělo xiaomi něco představovat...
Porydge
FAKE! Tohle nikdo neumí vyrobit.
Lukáš
Ano, takhle to má vypadat, to je správná cesta. Ne ty postižené telefony jako iphone X apod. zrůdičky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze