Xiaomi Mi MIX 2 uniká na živé fotografii, odhaluje tak svůj vzhled

7× aktualizováno
  • Xiaomi v letošním roce představí druhou generaci modelu Mi MIX
  • Ten by měl nabídnout AMOLED displej s menší úhlopříčkou
  • Na palubě najdeme zřejmě Snapdragon 836
  • K představení dojde 11. září

Aktualizováno 5. 9. 2017

S blížícím se představením Xiaomi Mi MIX 2 dochází také k četnějším únikům. Dnes jsme svědky fotografie, na které můžeme s největší pravděpodobností vidět telefon v celé své kráse. Design se zdá být skutečně povedený, displej se rozprostírá takřka po celé čelní ploše.

Xiaomi Mi MIX 2

Aktualizováno 4. 9. 2017

Příchod Xiaomi Mi MIX 2 je již na spadnutí. Nově víme o Snapdragonu 836 či Androidu 8.0 viz náš dřívější článek. Činí se však i samotný výrobce, který se rozhodl na telefon patřičně lákat. Jde například o fotografie prodejního balení, které sdílí Lei Jun, CEO společnosti. Ten rovněž uvedl, že telefon již vstoupil do masové výroby a vše by tak mělo být připraveno. Představení totiž proběhne již za týden.

Fotografie prodejního balení a teaser na Xiaomi Mi MIX 2

Aktualizováno 1. 9. 2017

I když už víme, kdy se nové Xiaomi Mi MIX 2 představí, prozatím nebylo zřejmé, jak bude vlastně vypadat. Nyní se dostáváme k fotografii, která má vyobrazovat jeho čelní panel. Pokud je únik reálný, je vcelku těžké odhadnout, zda Xiaomi opravdu rámečky ztenčilo, na první pohled to však příliš nevypadá. Spekulace naznačují, že nové Mi MIX bude menší než jeho předchůdce, konkrétně se mluví o velikosti 6 palců. Jasno budeme mít již za 10 dní, kdy Xiaomi novinku oficiálně představí veřejnosti.

Xiaomi Mi MIX 2

Aktualizováno 30. 8. 2017

Příchod nového bezrámečkového zařízení je na spadnutí. Čínské Xiaomi již vydalo oficiální teaser, na kterém prozradilo datum tiskové konference. Ta proběhne již 11. září v Pekingu a představit se na ní má Mi MIX 2. To má mít velký displej rozprostírající se na takřka celé čelní ploše. Využití čelní plochy má být ještě lepší než u první generace.

Xiaomi Mi MIX 2

Aktualizováno 18. 8. 2017

Po měsíční odmlce tu máme další novinku týkající se chystaného Xiaomi Mi Mix 2. Uniklý screenshot obrazovky odhaluje možnou funkci 3D rozpoznávání obličeje. Ta má být implementováno přímo do nadstavby MIUI 9, avšak exkluzivně dostupná právě v obřím modelu Mi Mix 2. Ostatní telefony se tak zřejmě nedočkají. Moudřejší bychom mohli být během září, kdy by se novinka od Xiaomi měla představit.

Xiaomi Mi MIX 2

Aktualizováno 6. 7. 2017

Zdrojem dnešního úniku je GFXBench, kam nejspíše vlastníci prototypu zavítali pro otestování výkonu připravovaného zařízení. A nemusíte se obávat, že by vám výkon v tomto případě scházel. Na palubě nalezneme Snapdragon 835 a 6 GB RAM.

Další podrobnosti naznačují Android 7.1.1, úložiště o velikosti 128 nebo 256 GB a baterii s kapacitou 4 500 mAh.

Aktualizováno 19. 6. 2017

Ačkoliv jsme o nástupci svým způsobem revolučního Mi MIXu od Xiaomi dlouho neslyšeli, dnešek vše mění. Slova se opět chopil CEO čínské společnosti Lei Jun, který uvedl, že k představení modelu Mi MIX 2 dojde později v tomto roce. Design bude mít opět na starost Philippe Starck, který již navrhoval vzhled současného modelu. Dřívější informace, které najdete i níže v tomto článku, zmiňují nasazení zakřiveného AMOLED displeje či ještě větší využití čelní plochy displejem. Hovoří se až o 93 procentech.

Původní text ze 7. 3. 2017

Xiaomi Mi MIX

V letošním roce se tak očekává příchod nástupce, kterého dokonce již potvrdil i samotný CEO společnosti. Nám tedy nyní nezbývá než trpělivě čekat a případně si chystaný model skládat z případných úniků či spekulací. První náznaky se objevují již nyní. Druhá generace by měla ještě zefektivnit využití čelní plochy, které je už u současného modelu nad 83 % plochy čelní strany. Změněn má být displej, který by nově mohl být typu AMOLED.

TIP! Recenze Xiaomi Mi MIX – Zažijte budoucnost ještě dnes

Očekává se, že mírný rámeček zůstane na spodní straně a v případě druhé generace to nebude jen z důvodu umístění čelní kamerky. Do těchto prostor se má údajně vmáčknout i čtečka otisků prstů, která je u první generace na zadní straně. Závěrem je nutné připomenout, že jde pouze o spekulace, které nelze ověřit a mnohé se tak v průběhu nadcházejících měsíců může změnit.

Xiaomi Mi MIX – videopohled

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Technické parametry Xiaomi Mi MIX 128 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158,8 × 81,9 × 7,9 mm, 209 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,4" (2 040 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 608 × 3 456), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,35 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor4 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:33 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 23 999 Kč

Zdroj: news.mydrivers.com, gsmarena.com, weibo.cn, redirect.viglink.com, m.weibo.cn, fonearena.com, m.weibo.cn

Diskuze ke článku
Mirek
Jen tak mezi námi, Xiaomi se vyslovuje jako ¨šoumi¨. Jde o slovní hříčku, anglicky je to prostě ¨show me¨
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
AMOLED? To bychom se mohli dockat DayDreamu...
Dragereker
Ešte tenšie rámčeky...však prečo nie, aby výrobca mohol pribaliť rovno 2 obaly, aby nepraskol telefón pri páde na roh...Snáď to nebude keramická placka ale použiju titán ako v prípade essential phonu aby aspoň niejak bol odolný...
Tomason
Jak to tak sleduji,tak už jsou snad všechny funkce co jdou vymyslet vyčerpany.Tak se budou objevovat kraviny typu,3D rozpoznávání obličeje,rozbor slin a já nevím co ještě.Ja osobně bych byl nejradši,kdyby tyhle hovadiny zase pomalu vymyzely.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze