Xiaomi Mi 11 Lite uniká na nových fotografiích. Poznáte jej od klasické Mi 11?

3× aktualizováno
Xiaomi Mi 11 Lite uniká na nových fotografiích. Poznáte jej od klasické Mi 11?
Fotografie: Xiaomi
  • Telefon má na zadní straně disponovat trojicí fotoaparátů
  • OLED displej s Full HD rozlišením by měl mít v levém horním rohu průstřel
  • Představení by mělo proběhnout nejdříve v březnu

Aktualizováno 24. 2. 2021

Očekávané Xiaomi Mi 11 Lite se dále odhaluje, a to díky novým fotografiím pocházejícím z weibo.cn. Údajný odlehčený model můžeme vidět z čelní strany, kde je plochý displej, ale také ze strany zadní, kde se nachází modul se třemi fotoaparáty. Za pozornost stojí i přítomnost Androidu 11.

Aktualizováno 15. 2. 2021

Chystané Xiaomi Mi 11 Lite má velmi připomínat klasickou verzi Mi 11. Naznačuje to únik fotografie z weibo.cn, na kterém vidíme, že zadní strana bude snadno zaměnitelná. Zásadním rozdílem má být displej, který nebude zakřivený, ale plochý.

Xiaomi Mi 11 Lite

Aktualizováno 1. 2. 2021

Po necelém měsíci přichází skrze weibo.com další informace o Xiaomi Mi 11 Lite. Objevily se informace, že například má být nasazen prozatím nepředstavený Snapdragon 755. V displeji má být drobný průstřel, zatímco na zadní straně má kromě 64 megapixelového hlavního fotoaparátu být i teleobjektiv s 5násobným optickým přiblížením. Šlo by o zajímavou funkci, která ve střední třídě není zdaleka obvyklá, avšak prozatím jde o spekulaci, na jejíž potvrzení si budeme muset počkat.

Původní informace ze 7. 1. 2021

Xiaomi na samotném konci loňského roku představilo novou vlajkovou loď Mi 11. Mimochodem celosvětově první telefon s procesorem Qualcomm Snapdragon 888. Posléze se objevily informace, že výrobce pracuje také na vylepšené verzi s přídomkem Pro, ta by měla dorazit během února. Nyní se prvně objevují informace i o možné odlehčené variantě Xiaomi Mi 11 Lite.

Xiaomi Mi 11 Lite

Informace pochází od vietnamského youtubera, který si říká The Pixel. Ten odtajnil pravděpodobný vzhled i prvky výbavy možné novinky. Design se mírně liší od Mi 11. Displej má větší rámečky, avšak nadále půjde o kvalitní IPS panel s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. V levém horním rohu by měl být průstřel pro potřeby čelního fotoaparátu. Změnou prodej i zadní strana, konkrétně modul s fotoaparáty. Verze Lite má disponovat hlavním 64megapixelovým snímačem, 8megapixelovým ultraširokoúhlým objektivem a 5megapxielovou kamerkou, jejíž účel je v tuto chvíli neznámý. Lze však předpokládat, že půjde o makro, případně portrétní fotoaparát.

Xiaomi Mi 11 Lite

Telefon bude pohánět Snapdragon 732G v kombinaci s 6GB operační pamětí a 128GB úložištěm. Poslední informace hovoří o možné dostupnosti a cenovém odhadu. Pokud se Xiaomi Mi 11 Lite potvrdí, mělo by se představit během března a cena by se mohla pohybovat okolo hranici 9 tisíc korun i s daní.

Diskuze ke článku
Pavel Čabelka
Pavel Čabelka
Autor měl určitě na mysli v případě displeje, že "nadále půjde o kvalitní AMOLED displej" než o IPS, to by musel mít telefon na těle někde fyzickou čtečku otisků, a na zádech ani bočním tlačítku to nevypadá 🤷🏼‍♀️

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze