Xiaomi 13 Ultra je neobyčejná vlajka s příchutí zakázaného ovoce. Čím zaujala?

7
Xiaomi 13 Ultra je neobyčejná vlajka s příchutí zakázaného ovoce. Čím zaujala?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Maximání jas displeje činí neuvěřitelných 2 600 nitů
  • Smartphone je v horní polovině mírně tlustší díky obřímu fotomodulu

Ačkoliv je na našem trhu Xiaomi velmi aktivní a zásobuje nás skutečně skvěle vybavenými smartphony (příkladem budiž Xiaomi 13 Pro), ty nejzajímavější kousky si rádo nechává exkluzivně pro domácí trh. Jedním z nich je i model Xiaomi 13 Ultra, který nabídne kupodivu ještě o něco lepší fotovýbavu, ale také odvážnější design. Jaké dojmy v nás zanechal Xiaomi 13 Ultra, který jsme si mohli na pár hodin vyzkoušet?

Vlajkovější než vlajka

Během krátkého používání Xiaomi 13 Ultra se nebylo možné ubránit srovnávaní s Xiaomi 13 Pro, přičemž se logicky nabízí design a zpracování. V tomto konkrétním případě jsme pak mohli porovnat keramická záda Xiaomi 13 Pro s veganskou kůži Xiaomi 13 Ultra, která je podle našeho názoru o něco praktičtější, neboť s ní nemusíte řešit neustále leštění otisků. Již z fotografií je na první pohled patrný také velmi výrazný fotomodul, který zabírá takřka celou horní polovinu těla. Samotná velikost fotomodulu by však nebyla tak zajímavá, jako spíše fakt, že je tělo v horní polovině o něco tlustší (aby se do zařízení vměstnaly veškeré komponenty), tloušťka 9,1 mm však minimálně pocitově vůbec ničemu nevadí. Pochopitelně došlo i na kovové rámečky, odolnost dle IP68 či prémiovou haptickou odezvu.

Patřičně „našlapaný“ je rovněž displej s uhlopříčkou 6,73". Jedná se o LTPO AMOLED, který má velmi tenké rámečky (jak je i patrné z fotografií) a je zaoblený, což činí ovládání gesty o něco pohodlnější. Oproti Xiaomi 13 Pro se pak může pochlubit i o něco vyšším maximálním jasem. Hodnota 2 600 nitů je pak skutečně neuvěřitelná a je evidentní, že s tímto smartphonem jeho majitelé špatnou čitelnost na slunci rozhodně řešit nemusí. Potěšila nás rovněž čtečka otisků prstů, která fungovala příkladně svižně a reagoval i na letmý dotyk.

Rychlé nabíjení i adaptér přímo v balení

Z hlediska další výbavy nepřekvapí, že obdrželo Xiaomi 13 Ultra vlajkový procesor Snapdragon 8 Gen2 a do vínku dostalo i dostatečně velkou 5 000mAh baterii. Mírným překvapením je pouze maximální výkon nabíjení, který se zastavil na 90 W, což je o 30 W méně než u Xiaomi 13 Pro. Ve praxi se tak 13 Ultra nabije z 0 na 100 % zhruba za 35 minut, zatímco Xiaomi 13 Pro to zvládne o zhruba 15 minut rychleji. V obou případech se jedná o skvělé hodnoty, navíc neschází podpora 50W bezdrátového nabíjení či 10W reverzní bezdrátové.

Xiaomi 13 Ultra

Další z dnes již ne tak často vídané výbavy u vlajkových smartphonů je adaptér přímo v balení, kam výrobce přibalil také pouzdro a pochopitelně i kabel. Zřejmě největším unikátem tohoto smartphonu je však fotovýbava, která čítá 50Mpx senzor typu 1" či hned dva telefobjektivy. Právě na ni se zaměříme v samostatném článku s ukázkami snímků.

Xiaomi 13 Ultra 1 TB

Rozměry163,2 × 74,6 × 9,1 mm, 227 g
DisplejSuper AMOLED, 6,73" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 1×3,2 GHz + 4×2,8 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 100 GBne
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 0:35 hodin
Diskuze ke článku
Martin Vit
Martin Vit
Dle recenzí na YT, kterých jsem pár viděl a zároveň srovnání s dalšími vlajkami mají fotografické schopnosti svoje ale. Konkrétně selfie kamerka patří k těm vůbec nejhorším v cenovém segmentu, ta dokonce fotí spíš jako o řád levnější konkurence. Celkově jinak fotí skvěle, má občas problém s expozicí v místech s kontrastní scénou, kde jsou přechody stínů a světla. Barevné podání není vždy úplně konzistentní a věrohodné i napříč ohnisky. Sestava vzadu je v podstatě perfektní, ale potřebuje určitě odladit dalšími aktualizacemi. Zdá se mi, že Pro model má odladěnější foťáky u té Ultry to nějak nedotahli.
Hezký den všem
Pc Wifi
Pc Wifi
ma to MIUI... a timpadem je to vyrazeno z meho mozneho vyberu :o) protoze je to SW paskvil.

A ano stale je zde videt profesionalni prace autora, viz tabulka
Paměť RAM: 16 GB, úložiště: 100 GB, ne
stale tam trci 100 misto 1000GB.
Na coz sem upozornoval uz pred x dny, tydny... ale ono je asi profesionalni na to nemakat !
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Dle huramobile nejlepší fotomobil dneška..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze