Windows 10 pro všechny Lumie s WP 8, potvrdil Microsoft

42

Odhalením budoucích Windows 10 Microsoft zároveň potvrdil, že se označení systému sloučí a bude jednotná verze pro počítače, tablety i telefony. V minulých dnech dorazila potěšující zpráva pro všechny majitele Lumií s Windows Phone 8. Čeká je totiž aktualizace na Windows 10.

Aktualizace na novější verze systému jsou bedlivě sledované nejen u telefonů se systémem od Googlu. Totožné napětí panuje také u konkurenční platformy Windows Phone od Microsoftu. Spolu s představením nové verze Windows 10 vyšlo najevo, že půjde o jednotný systém nejen pro počítače či notebooky, ale také pro tablety a telefony. Otázkou však bylo, zda se této přelomové verze současné smartphony dočkají, nebo opět dojde k odstřižení jako v případě Windows Phone 7.

Naštěstí se pro současné uživatele historie zřejmě opakovat nebude, alespoň ne úplně. Microsoft si totiž své Lumie hodlá hýčkat. Na oficiálním Twitteru účtu Lumia se objevila informace, že Windows 10 obdrží všechny modely Lumia, které při uvedení na trh nabízely verzi Windows Phone 8. Půjde tak nejen o levné modely Lumia 520 či 530, ale také vůbec nejstarší dvojici Lumia 820 a Lumia 920. S ohledem na fakt, že aktualizace dorazí zřejmě až v druhé polovině roku 2015, bude podpora nejstarších kousků trvat tři roky.

Zdroje: twitter.com

Diskuze ke článku
Petr Kellner
Petr Kellner
Konečně je to oficiální !!!!!!! Já se tak těším :PPP
Lukáš
Good job Microsoft!
radek
no už aby to bylo
Lukis
Tak to si ještě koupím L930, protože další placka už bude potetovná microsoftem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze