Windows 10 Mobile žije, využívá ho vylepšený Alcatel Idol 4S

9

Operační systém Windows 10 Mobile neprožívá zrovna zářné období, ale stále jej některé telefony využívají. Nejnovějším přírůstkem je Alcatel Idol 4S ve značně vylepšené verzi, který do své nabídky zřejmě zařadí americký T-Mobile.

Alcatel

Na stránkách amerického T-Mobile se na omezený čas objevil Alcatel Idol 4S. Na tom by patrně nebylo nic až tak zajímavého, kdyby nešlo o verzi s lepší výbavou a především odlišným operačním systémem. Na první pohled vypadá nová varianta Idolu 4S podobně té, kterou známe z českého trhu. Elegantní vzhled, tenká konstrukce a reproduktory nad i pod displejem, přičemž je najdeme i na zadní straně. Právě zadní strana však již prozrazuje, že jde o novou variantu. Nad logem Alcatel se totiž objevuje čtečka otisků prstů.

Alcatel Idol 4S s Windows 10 Mobile

Displej novinky doznal překvapivě změny k horšímu. Jde stále o AMOLED panel s úhlopříčkou 5,5 palce, avšak rozlišení pokleslo na Full HD hodnotu. Naopak citelné vylepšení proběhlo pod kapotou. Zde objevujeme výkonný procesor Snpadragon 820 v kombinaci se 4GB operační pamětí. Narostl rovněž úložný prostor, a to až na 64 GB. Zásadní změna se odehrála v případě operačního systému. Namísto Androidu padla volba na Windows 10 Mobile. Systém je připraven na virtuální realitu a také podporuje režim Continuum. Z další výbavy můžeme jmenovat 21megapixelový hlavní fotoaparát a 8megapixelovou čelní kamerku pro tvorbu selfies.

Nový Alcatel Idol 4S s Windows 10 Mobile se zřejmě ještě letos objeví v nabídce amerického T-Mobilu, a to navzdory tomu, že aktuálně na stránkách opět chybí. Pokud vás novinka zaujala, máme pro vás špatnou zprávu. Tento Idol 4S není vůbec určen pro evropský trh a české zastoupení nám potvrdilo, že se na našem trhu neobjeví.

Technické parametry Alcatel Idol 4 PRO

Kompletní specifikace
Konstrukce153,9 × 75,4 × 7 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát21 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 26 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,59 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Mobile
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčervenec 2017, 14 999 Kč

Zdroje: t-mobile.com, phonearena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
kubik
Tak proč jo tady představujete, když není pro evropský trh.
Xxx
Tohle je v podstatě TCL 950, ale s Windows Mobile. Nechápu proč neexistuje "pro Evropu" podobně vybavený "alcatel".
satai
Doporucim rozlisovat mezi "zije" a "je nemrtvy".
V pripade zombie epideme nebo navstevy Transylvanie muze byt takovy detail otazkou zivota a smrti ;)
Pepe
Ja ho chci i na evropskem trhu? Chce to nejake Windows telefony, je to nuda na trhu... Nemam navic cim nahradit svoji L830, az se jednoho dne uraci odejit do vecnych lovist...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze