WhatsApp spouští šifrovanou komunikaci

9

V posledním update na platformě Android dostala aplikace WhatsApp velice zajímavé vylepšení: silné šifrování zasílaných zpráv po celou dobu jejich přenosu. Něco takového nenajdete ani u konkurence provozované Googlem, Microsoftem nebo Applem.

Toto šifrování je označeno jako „end-to-end“. Ke zprávě tak má přístup pouze odesilatel a příjemce, nikdo další po cestě. To je velký rozdíl například od Googlu, kde jsou data pro přenos také šifrována, ale samotný Google k nim má přístup. To není u WhatsApp možné, společnost sice určí klíč pro komunikaci, pouze uživatelé jej budou moci použít.

Obrázek z Twitteru

Nejedná se o žádnou převratnou novinku, něco podobného nabízejí služby, jako je Cryptocat, Silent Text nebo Telegram, avšak žádná z nich nedosahuje popularity WhatsApp, kterou používá 600 miliónů uživatelů.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
syncman
BBM toto nabizi od sveho vzniku a rok pro vsechny platformy
JaroB
konečne niečo užitočné...toto len a len navýši spokojnosť a popularitu WhatsApp...
Daniel
Bol som na ten stranke, na blogu, na original stranke ...ziadne konkretne info a technologii sifrovania...ako prebieha sifrovanie, cim je sifrovana komunikacia. Transparentná informacia ...ha ha ha. Ziadne specifikacie, takze nezájem. BBM narozdiel od whatsapp presne specifikuje technologiu a sposob sifrovania. Takze napisat len ,,komunikacia je sifrovana je len drist" musím to vidiet, vediet ako. Tak isto ako to vidim na stranke facebooku alebo banky. Len na slovo by som sa nespoliehal
prema
Whatsapp je v rukou facebooku. A facebook je v rokou Nsa. Pochybuju ze by udelali neco do ceho by nsa nevidela. Tohle sou jen kecy jak je jejich sluzba bezpecna.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze