Vyzkoušeli jsme nový Honor 9: první dojmy přímo z Berlína

14
Vyzkoušeli jsme nový Honor 9: první dojmy přímo z Berlína
  • V Berlíně proběhlo celosvětové představení Honoru 9
  • Přináší výbavu Huawei P10 za lepší cenu
  • Na první pohled zaujme lesklým a velmi působivým zpracováním
  • Cena činí 12 990 Kč, dostupnost od 28. 6. 2017

Honor 9 – první pohled

Hned na první pohled je patrné, že Honor 9 navazuje na svého předchůdce. Skleněné tělo s kovovým efektem vypadá na fotografiích skutečně dobře, ale v reálu to je ještě lepší. Na telefonu se totiž světlo odráží skutečně působivě. Je až k neuvěření, jak moc úprava udělá a už nyní je jasné, že za velkou částí prodejů bude stát jen design. Huawei P10 vypadá vedle svého sourozence jako chudý příbuzný.

Honor 9

Skleněné tělo má i svoji daň v podobě úchopu. Záda jsou zaoblená, telefon se sice dobře drží, ale jakmile se trochu zpotíte, úchop již není tak jistý. V letních měsících nebo při sportu by to mohla být komplikace. Na Honorech 9, které už zástupci značky nějaký den používají, jsou vidět i nějaké ty vlasové škrábance. Honor se od svého předchůdce neponaučil a na poškození skleněných ploch je telefon stále náchylný.

Huawei P10 vypadá vedle svého sourozence jako chudý příbuzný.

Honor 9 je ve skutečnosti vlastně jen modifikovaný Huawei P10 v odlišném designu a s o pár setinek palce větším displejem. Není se tedy čemu divit, že po hardwarové stránce je vše špičkové. Jak jste si mohli přečíst v naší recenzi modelu P10, hlavním lákadlem je fotoaparát. V případě Honoru 9 sice chybí nápis Leica, ale snímač je stejný, rozdíl je pouze v softwarové optimalizaci. Vyzkoušeli jsme i pár testovacích fotografií a chování je stejné jako u modelu P10. Jen pro připomenutí, máme zde 12Mpx RGB snímač s optickou stabilizací a 20Mpx monochromatický. Využít tak můžete bezztrátového zoomu při focení na 12 Mpx, případně můžete fotit přímo černobílé fotky.

Na Honoru 9 se mi líbí také chytré tlačítko pod displejem. Pro Honor je to velká změna, protože čtečka otisku prstů se přesunula pod displej a navíc si řekla o ovládání systému gesty (nahradí systémová tlačítka). Celkově to ale taková inovace není, protože to známe již z MWC 2017 a už z několikrát zmiňovaného modelu Huawei P10. Ovšem Honor 9 jde elegantnější cestou. Pokud by vám chytré tlačítko pod displejem nevyhovovalo, můžete si aktivovat senzorická tlačítka vedle něj, tedy pod displejem. To P10 neumí a pokud u něj chcete klasickou trojici tlačítek, tak jedině na úkor užitné plochy displeje.

Srovnání: Huawei P10, Honor 8 a Honor 9

Honor 9 srovnání s Huawei P10 prostě neunikne. Telefony si jsou natolik podobné, že nejde nesrovnávat. Na druhou stranu to je pro Honor jedině dobře, protože Huawei P10 podává velmi slušné výsledky a například v našem fototestu jen těsně podlehl iPhonu 7 Plus. Všechny tyto benefity navíc Honor podtrhuje cenou, která je nastavena na necelých 13 tisíc korun. Těžké to tak nebude mít jen Huawei P10, ale i všechny vlajkové lodě.

Technické parametry Honor 9 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce147 × 71 × 7,5 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,15" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20 Mpx (5 120 × 3 840), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 960, CPU: 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-G71 MP8
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:45 hodin
Dostupnostčerven 2017,
Diskuze ke článku
ksd
Vypadá to jak Mi6
Douglass
Zabito tou hnusnou nástavbou. Mít to čistý Android nebo Lineage OS pak bych nad tím uvažoval. Ale takhle ani náhodou.
Qaertz
Skleněná záda jsem jednou měl, už nikdy více
Mir
Elephone S7.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze