Vypálí Huawei všem rybník? Patentoval si řešení telefonu bez rámečků

8
Vypálí Huawei všem rybník? Patentoval si řešení telefonu bez rámečků
  • Nový patent Huawei nastiňuje možný směr designu smartphonů
  • Displej by se vkládal do vaničky a boky by byly lepené speciálním lepidlem
  • Takto složený telefon by například byl nadále odolný

Huawei si aktuálně nechal patentovat nové řešení moderního telefonu, kde záleží na velikosti displeje a co nejmenších rámečcích. Nejprve se podívejme na samotný nákres, který patent doprovází.

Huawei

Samotný telefon působí odlišně od těch, které vídáme dnes. Hlavním prvkem je zadní strana (kryt), do které se vloží celý displej, jenž krásně zapadne. Boční rámečky v tuto chvíli zcela chybí. Boky budou chránit tenké kovové pásky, které se na své místo budou lepit. Má jít o speciální lepidlo zajišťující potřebnou pevnost. Pakliže nadále pochybujete, možná vás přesvědčí fakt, že takto poskládaný telefon bude odolávat vodě i prachu.

Po sestavení takovéhoto smartphonu by Huawei docílil zcela nulových bočních rámečků. Tenké rámečky by zůstaly pouze nad a pod displejem. Otázkou zůstává, na kolik toto řešení Huawei rozvíjí a zda se jej v dohledné době dočkáme. Spekuluje se, že by toto řešení mohlo být použito v řadě Mate, kam výrobce chystá nasadit displeje s úhlopříčkou 6,9 palců.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Huawei nic nevypálí, na to jsou tady jiní experti.
Franta
Čínská kopírka opět jede na plné obrátky. Zajímalo by mě, jak si toto můžou vůbec patentovat když třeba HTC použilo stejný princip u modelu 8X. Není to nějaký kec?
Jeremy Eric Nowak
Tak v napisu mate "bez ramecku" a pak ve clanku pisite "Tenké rámečky by zůstaly pouze nad a pod displejem. "

jako vazne? =D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze