Vylepšená Toshiba Kira: přináší Intel Broadwell

1

Toshiba vylepšila svůj high-endový ultrabook Kira, který nově dostal procesor Intel Core i7 5. generace, tedy Broadwell. Kromě procesoru nebylo nic jiného změněno a jedná se tak pouze o malý „refresh“.

Nové procesory nepřináší jen lepší výkon, ale i delší výdrž při běhu na baterii. Toho je samozřejmě dosaženo díky lepší správě energie čipu a samozřejmě díky nové 14nm výrobní technologii. Z původních 9 hodin výdrže s procesorem Haswell je nyní možné dosáhnout až 13 hodin na jedno nabití. To platí pro variantu s 13,3" FullHD displejem. Pokud si pořídíte variantu s 13,3" WQHD panelem výdrž se sníží na 10 hodin a 45 minut, ale i to je velmi slušný výsledek. Panel přitom disponuje i dotykovou vrstvou.

Oficiální fotografie

V rámci procesoru je i grafický akcelerátor Intel HD 5500, který poskytne dostatek výkonu pro kancelářskou práci, ale i pro nenáročné hraní. V další výbavě nalezneme stereo reproduktory Harman Kardon s DTS certifikací. Samozřejmostí je i SSD disk s kapacitou až 256 GB a maximální kapacita operační paměti je 8 GB. Konektorová výbava je také slušná – 3× USB 3.0, HDMI (podporuje i UltraHD) a SD čtečka. Bezdrátové připojení zahrnuje Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.0.

Předinstalovaným operačním systémem je Windows 8.1, varianta s FullHD displejem dostala do vínku standardní core edici a varianta s WQHD displejem dokonce edici Pro. Cena začíná na 1 299 librách, což je v přepočtu 35 700 Kč s DPH. V Anglii bude laptop dostupný už na konci měsíce. Kdy se jej dočkáme u nás je velká neznámá.

Zdroje: pocket-lint.com