Výkonný Snapdragon 800 se začne vyrábět za měsíc

16

Na letošním veletrhu CES představil Qualcomm dvojici procesorů Snapdragon 600 a 800. Do reálných zařízení se však zatím dostal slabší z nich, který naleznete v takových smartphonech jako HTC One nebo některé verze Samsungu Galaxy S 4. Qualcomm nyní oznámil, že výrobu výkonnějšího Snapdragonu 800 spustí na konci letošního května.

Už Snapdragon 600 nabízí skutečně úctyhodný výkon. Snapdragon 800 ho však podle Qualcomu ještě předčí. Nabídne vylepšenou novou čtyřjádrovou architekturu Krait 400, která umožní dosáhnou vyšší frekvence než u Snapdragonu 600, který má maximum 1,9 GHz. Snapdragon 800 umožní taktovat až na 2,3 GHz a navíc dostane výkonnější grafický čip Adreno 330, který podporuje výstup v rozlišení až 4K při 30 FPS.

Kdy se dočkáme prvních zařízení s novým procesorem, není v tuto chvíli jasné. Jisté však je, že vzhledem k tomu, že se jedná o vlajkovou loď mezi čipsety, najdeme ho u těch nejdražších a nejvybavenějších modelů výrobců.

Zdroje: talkandroid.com

Diskuze ke článku
René
Tohle až našroubujou do mobilu,tak svůj noťas můžu zakopat na zahradě jako reliqii :)...No ale k věci,je pěkné,že vývoj jde rychle nahoru,ale uvítal bych taky nějakou optimalizaci ohledně aplikací a her,co se týče androidu (mám s ním větší zkušenosti a vyzkoušel sem spoustu founů) tak ve spoustě mobilů něco jde něco ne,a je jedno jestli to je telefon vyšší střední,nebo nižší třídy.Neříkám že tyto problémy mají všichni,ale mobilních foooor,atd.sem četl tolik ,že mám jasno amyslím si že se mnou budou mnozí souhlasit.
Michal Ostrava
No jo jenže pořád to nevyužiješ jako noťas,nechápu k čemu ten výkon tak šroubujou když to je pořád jenom mobil není to tak univerzální zařízení, co tak na to jít jinak,chěl bych znova mobil co nemusím nabíjet každý den popřípadě každý druhý den,ale co pět nebo sedm dní.
Kristian
Neviem prečo ten výkon tak tlačia hore, zložité aplikácie sú snáď len hry, ktoré sa zle ovládajú a pre pôžitok z hry by som určite volil PC. Ak by som mal smartphone využívať ako PC na "kancelárske práce" tak to si radšej vyberem niečo s 7" + aby som to mal prehľadnejšie. Vážne neviem načo sa to tlačí tak vysoko, len to dvíha cenu. Možno že na hrách je ešte čo zlepšiť, ale tie najzložitejšie hry sú väčšinou strieľačky ktoré sa až tak dobre nedajú ovládať a už určite nebudem čumieť do maličkého display-a. Navyše neviem ako to chcú vyriešiť. Smartphone je čoraz výkonnejší a čoraz viac to žerie, pritom sú stále tenšie a tenšie, bude sa musieť zvýšiť kapacita baterky, tým padom aj veľkosť. Môj názor.
Nikdo
Dal by se ten procesor dát do htc desire z?????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze