Výkonný osmipalec od Sony: Xperia Z3 Tablet Compact naživo (video)

4

Sony rozšířilo svou nabídku tabletů s Androidem a kromě velkého 10palcového přístroje ukázalo nově i kompaktnější 8palcový model. Ten dobře vypadá, je velmi tenký a lehký a pochlubit se může i špičkovou výbavou. My jsme nový tablet přímo v Berlíně vyzkoušeli. Jaké jsou naše první dojmy?

Kompaktní tablet zatím v portfoliu Sony chyběl a pokud nebereme v potaz hybridní Xperii Z Ultra, kterou už můžeme za malý tablet požadovat, je nynější novinka v tomto segmentu premiérou. Sony vsadilo na osmipalcovou úhlopříčku, která je díky iPadu mini a dalším konkurentům stále oblíbenější. A rozhodlo se z tohoto rozměru vytěžit co nejvíce. Na rozdíl od Applu ale zvolilo širokoúhlý poměr stran displeje.

TIP: přečtěte si podrobnější představení tabletu Xperia Z3 Tablet Compact

Na první pohled zaujme krásný design, který ostatně obecně Sony umí. Tablet je celý plastový, zpracování je ale příkladné. Stříbrné boky kov pouze imitují a nejedná se o kovový rámeček, jaký nabídne Xperia Z3. Tablet padne výborně do ruky, a to na výšku i na šířku, boky jsou totiž příjemně zaoblené. Záda nekryje sklo, ale jsou klasicky z matného plastu, který nepřitahuje otisky prstů a tablet díky němu tablet neklouže z ruky.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact – první dojmy z IFA 2014

Na první úchop pak zaujme extrémně malá tloušťka 6,4 milimetrů i hmotnost 270 gramů. Na svou velikost je tablet skutečně hodně lehký a vůbec se nepronese. Sony chválíme i za voděodolnost a prachuvzdornost s certifikací IP65/68, s tím ale bohužel souvisí krytky, a to i v případě nabíjecího microUSB konektoru. Pod krytkou se nachází také slot pro microSD kartu a v případě LTE verze i pro SIM kartu.

Kromě špičkového výkonu díky Snadpragonu 801 a 3 GB RAM zaujme také osmipalcový IPS TRILUMINOS FullHD displej. Má výborné podání barev, pozorovací úhly a je skvěle jasný. V praxi tedy Sony předvádí skutečně špičkové zobrazovací schopnosti. Naopak důraz nekladlo na fotoaparát. Ten má sice snímač Exmor RS s 8Mpx rozlišením pro lepší snímky za zhoršených podmínek, ale chybí LED dioda.

Naživo je tedy Xperia Z3 Tablet Compact velmi povedeným, krásným, lehkým a výkonným tabletem, o jehož úspěchu na podzimním trhu rozhodne cena, protože konkurence v podobě iPadu mini a dalších podobně velkých tabletů je silná a Sony si rozhodně nemůže dovolit nasadit tak sebevědomě vysokou cenovku, jako u svých vlajkových telefonů.

TIP: přečtěte si podrobnější představení tabletu Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet compact

Technické parametry Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Kompletní specifikace
Konstrukce213 × 123,6 × 6,4 mm, 270 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 8" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát8,1 Mpx (3 264 × 1 836), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2014, 10 490 Kč
Diskuze ke článku
JaroB
Bolo by dobré spomenúť, že budú existovať celkovo 3 verzie...základ 16GB wifi, 32GB wifi a 16GB LTE verzia...:)
Jiří Jícha
Jiří Jícha
Tip pro redakci: Když už se ve článku (s negativním nádechem) zmiňuje zakrytovaný microUSB konektor pro nabíjení, bylo by fajn dodat, že díky vedle umístěnému magnetickému konektoru je ono zakrytí celkem fuk ;)
Sxe
Tie ,,lesklé" rohy sú lesklé preto, lebo je to nehrdzavejúca oceľ! :)
branisimo
Bude v blizkej buducnosti aj "velka" 10 palcova verzia Z3?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze