Vrátí se nabídka Start do Windows 8.2?

32

Když Microsoft uvedl Windows 8, udělal ve vývoji tohoto operačního systému radikální řez. Byla vyňata nabídka Start, která byla symbolem tohoto systému již od dob Windows 95. Nyní si však v Microsoftu pohrávají s myšlenkou jejího návratu.

Po oznámení Windows 8.1 uklidnil Microsoft mnoho svých zákazníků možností přidat si alespoň start tlačítko. Ovšem ještě více je jich stále nespokojeno. Nepomohla ani množnost si téměř úplně deaktivovat prostředí Modern UI aka Metro a návrat tlačítka Start. Mnoho uživatelů, hlavně z firemní sféry, se dožaduje návratu plnohodnotné nabídky Start, tak, jak ji známe z Windows 7.

Nabídka Start a obrazovka Start

Jak je již dobře známo, tak aktualizace Windows 8.1 měla označení Blue, ale nejen tohoto operačního systému se týká aktualizace Blue. Ta se dotkne i mobilního operačního systému Windows Phone, přičemž finální verze se bude jmenovat Windows Phone 8.1. A další velkou aktualizací má být Windows Threshold, samozřejmě napříč produkty Microsoftu, takže se bude týkat Windows, Windows Phone, ale i herní konzole Xbox One.

Aktualizace, která bude později známá zřejmě pod názvem Windows 8.2, by měla přinést možnost spouštění aplikací pro rozhraní Modern UI v oknech na ploše, což by byl opravdu velký pokrok. Taktéž se může stát, že budou existovat dva operační systémy, jeden pro segment domácností a druhý pro firemní segment. Můžeme namítnout, že to už dnes existuje, máme tu přeci Windows 8.1 Enterprise určené pro firemní zákazníky. Ano to máme, ale zde se má jednat o razantněji změněný systém, který umožní firmám počítače lépe spravovat. Mimo to by se měla vrátit i nabídka Start, která by byla dostupná jen pro klasická zařízení a pro počítače s dotykovým displejem by přístupná nebyla.

Windows „Threshold“ očekáváme v průběhu léta roku 2015, ale vše se může změnit.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Zajo
Kdo může chtít nabídku start jako ve win 7? Ta byla totálně na nic. Klikání do malého okna bylo absolutně nepřehledné. Když už, tak nabídku podle win xp, kde se postupně rozbalovala. Ale stejně nechápu k čemu je to pro někoho tak důležité. Mě to nechybí vůbec.
Lukáš
To by mohla! Používal jsem to dost.
gringo
MS nic jiného než přijít s oficiálním nástupcem Windows 7 nezbude. To co vydáva jako Windows 8.x se ve firemním prostředí používat moc nedají a domácnosti MS neuživí. Hromadná správa a hromadný upgrade Windows 8 na 8.1 není možný, SP nevycházejí a do firemního prostředí prostě Win 8.x nepasují. Tudíž pokud nechce MS za 7 let opakovat situaci stejnou jako dnes s Windows XP, musí vydat plnohodnotného nástupce Windows 7, kde bude umožněna hromadná instalace a lepší správa klientských instalací. Nástupce Windows 7 také musí obsahovat vylepšené AERO, protože dnešní AERO nepočítá s vysokým rozlišením a je problém používat Windows 7 na malých displejích s velkým rozlišením. Windows 7 používá dnes asi 10 typů velikostí písma a není jednoduše proveditelná změna velikosti všech písem.
Jen by mě zajímalo, když vydají dvě verze - jednu s nabídkou start, a jednu bez ní, kdo bude verzi bez nabídky start používat.
milda
Co dělá článek o windowsech na stránce o mobilech? to nemáte o čem psát?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze