Vodafone vám již internet jen nezpomalí, po vyčerpání dat jej vypne

24
Vodafone vám již internet jen nezpomalí, po vyčerpání dat jej vypne
  • Vodafone zatočil s možností používat zpomalený internet zdarma
  • Od konce srpna si buď dokoupíte data navíc, nebo se nepřipojíte

Doby, kdy jsme si po vyčerpání dat z balíčku mohli využívat internet se sníženou rychlostí, což stačilo alespoň například na přečtení e-mailu či zprávy na nějakém messengeru, jsou takřka nenávratně pryč. Ke změně nyní přistupuje také Vodafone. S platností od 25. srpna totiž internet zdarma po vyčerpání vašeho datového limitu ruší. Nově to tak bude platit pro všechny tarify. Jakmile uživatel vyčerpá svůj měsíční datový balíček, dojde k zastavení internetu. Jinými slovy se vůbec nepřipojíte.

Jediným řešením, jak zůstat připojení, tak zůstane možnost ve formě dokupování balíčků s daty navíc. Vodafone totiž zruší funkci Zpomalování dat a uživatelům nabídne službu DataLimit, ve které si budete moci nastavit, kolikrát je možné automaticky dokoupit další balíček dat. Bude možné nastavit například hodnotu 0, čímž k žádnému dokoupení nedojde, avšak nepřipojíte se k internetu. V základu však operátor hodnotu 0 určitě nenastaví a pokud někdo zapomene na změnu, bude se mu moci balíček navíc dokoupit například hned několikrát. V závislosti na spotřebě nad rámec jeho běžného balíčku.

Souběžně s tímto se Vodafone rozhodl, že nepatrně zvýší objemy dokupovaných datových balíčků u tarifů, kde je datový balíček do 500 MB. Doposud vycházelo dokoupení 1 MB na neuvěřitelnou 1 Kč. Balíček 20 MB vyšel na 20 Kč, balíček s 50 MB na 49 Kč. Nově platí, že za 20 Kč získáte 40 MB a za 49 Kč 100 MB.

Vodafone novou změnu samozřejmě prezentuje jako obrovskou výhodu pro všechny uživatele. Vyzdvihován je především fakt, že si všichni užijí maximální rychlost a tím celý komfort připojení. Jenže operátor zapomíná, že to bylo možné i doposud, jen to záleželo na každém uživateli, zda si z vlastní vůle zaplatí další data.

Zdroje: vodafone.cz

Diskuze ke článku
Ondra
nevíte o operátorovi, který data zpomalí?
Rob
Zloději jako všichni ostatní. Jestli se někdy dočkáme neomezenyho tarifu na data, to asi ne.
vodafone fuj
A do háje. Otázka času kdy Vodafone napodobí zbytek kartelu. Čekám, že T-mobile zareaguje minimálně do konce roku :(
René
Doma wifi v práci wifi, všude wifi, tak ať si ty data strčí do aršlochu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze