Vodafone organizuje sbírku telefonů pro ukrajinské uprchlíky. Pomoci můžete i vy

7
Vodafone organizuje sbírku telefonů pro ukrajinské uprchlíky. Pomoci můžete i vy
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Důležité je, aby byl telefon funkční a byl k němu nabíjecí adaptér
  • Vodafone rovněž odborně smaže veškerá data

Operátor Vodafone se vzhledem k situaci v Ukrajině rozhodl darovat 1 000 SIM karet přes neziskové organizace, které je rozdělí mezi uprchlíky. Každá předplacená karta je přitom nabita kreditem v hodnotě 500 Kč. Kromě toho však organizuje také sbírku mobilních telefonů, do které se může zapojit každý, kdo by rád pomohl.


Jaké telefony je možné sbírat?

Nehraje roli, zda se jedná o nový, nebo starší telefon. Důležité je, aby byl plně funkční a lidem v nouzi odvedl dobrou službu. Před odevzdáním stačí telefon pouze zabalit do sáčku společně s kompatibilní nabíječkou. Vodafone každý z odevzdaných telefonů uvede do továrního nastavení (tedy odborně smaže veškerá data), opatří předplacenou SIM kartou v hodnotě 500 Kč a prostřednictvím neziskových organizací předá ukrajinským uprchlíkům před válkou, kteří už dorazili nebo v následujících dnech dorazí do bezpečí do ČR a z nějakého důvodu telefon nemají.

Kdy a kde?

Nejpozději 7. 3. 2022 stačí doručit všechny odevzdané telefony buď balíkem s heslem „Mobily Ukrajina“ na adresu náměstí Junkových 2808/2, 155 00 Praha 5, nebo je přinést do kterékoliv prodejny Vodafone.