Vodafone nebude za dnešek odečítat data a vysvětluje, co stálo za výpadkem

24
Vodafone nebude za dnešek odečítat data a vysvětluje, co stálo za výpadkem
Fotografie: vodafone.cz
  • Vodafone se rozhodl jako omluvu neodečítat data během celého pátku, týká se to firemních i nefiremních zákazníků, tarifů i předplacených karet
  • Za včerejší masivní výpadek mohla hardwarová chyba několika karet EPG, která způsobila přetížení řídících prvků sítě
  • Služby už by měly fungovat naprosto bez problémů

O včerejším velkém výpadku mobilních hovorů, dat i televize, který postihl Vodafone, jsme vás samozřejmě informovali. Nyní přináší operátor vysvětlení a současně jsme se na Twitteru jeho generálního ředitele, Petra Dvořáka, dozvěděli, že jako omluvu nebude Vodafone odečítat data z mobilních tarifů během celého pátku 29. května 2020. To se týká jak firemních, tak nefiremních zákazníků, tarifů i předplacených karet.


Jak se lze dočíst na sociálních sítích Vodafone, v ústřednové části sítě (core network) došlo k neočekávané hardwarové chybě, která pak stála za přetížením řídících prvků sítě. Aktuálně už by měly být problémy odstraněny, způsobila je hardwarová chyba několika karet EPG. Vodafone přitom dodává, že už jeho technický tým pracuje na eliminaci podobných událostí do budoucna.


Operátor ale vysvětluje také výpadky v televizních službách, kde došlo k odběrové energetické špičce, která vyřadila z provozu hlavní a záložní technologii (headend) pro distribuci digitálního televizního signálu UPC TV a Vodafone TV. Přitom došlo také k poškození hlavní i záložní aktivní technologie, a právě z toho důvodu nebylo možné využívat zpětné přehrávání vysílání. Příčinu problému operátor analyzuje. Služby se mu podařilo obnovit, takže pokud by vám služby UPC televize přesto po výpadku nefungovaly, doporučuje Vodafone provést reset set-top boxu, návod je zde.

Provozu pevné sítě se výpadek nijak nedotkl, nicméně někteří klienti operátora mohli mít problém s novým přihlášením do sítě.

Diskuze ke článku
Blue Sun
To vole, ty mrdky by to měli dávat do konce roku zadarmo, všechno a všem.
Carda
Tak schválně jestli za celý pátek budou mít problém s přetíženou sítí když dali vlastně internet zdarma :D A věřím a vidím že žádný problém nemají tudíž dělají jen to co všichni ostatní zlodejíčkují.
Jan
takové slova používat
to jestli se dozví mamka tak budeš bez pohádky
Dodo
Trochu málo ne? Tak celý týden by byla trochu náplast, ale jeden den - výsměch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze