Vodafone nabídne k rodinnému tarifu 40 GB dat za tisíc korun

16

Nářky zákazníků na předražená mobilní data jsou, jak se zdá, alespoň částečně vyslyšeny. Vodafone představil novou možnost, jak navýšit rodinný sdílený tarif o 40 GB za 1 000 Kč. Po vydělení měsíčního paušálu tak vyjde neomezené volání, SMS a 10 GB dat na částku 625 Kč. Na poměry místních operátorů poměrně slušná nabídka.

Vodafone dnes na tiskové konferenci představil nový tarif Red+ 40 GB, který má částečně změnit pohled tuzemských zákazníků na účtování dat. Snižuje totiž cenu za neomezené volání a zároveň přidá poměrně slušnou dávku dat. Jak už to tak ale bývá, nic není bez háčků.

Vodafone logo

Nový tarif je v podstatě převlečený Red+ pro rodiny, kdy je podmínkou to, aby tarif v hodnotě 1 499 Kč sdíleli maximálně čtyři uživatelé. V takovém případě se částka sice sníží na 375 Kč na osobu, avšak každý účastník má průměrně jen 0,5 GB dat (2 GB dat celkem). Tarif Red+ 40 GB přidá k základnímu limitu 2 GB dalších 40 GB dat navíc za příplatek 1 000 Kč. Celkem tedy tarif vyjde na 2 499 Kč, avšak s tím rozdílem, že jeden účastník dostane 10,5 GB dat, opět v případě, že by se účastníci o data dělili stejným dílem. Při přepočtu na jednoho uživatele se cena dostane na hranici 625 Kč, což je zhruba o 125 korun méně, než si operátoři účtují za neomezený tarif s 1,5 GB dat.

Red+ 40 GB Red+
Neomezené volání ano ano
Neomezené SMS ano ano
Datový limit pro skupinu 2 + 40 GB 2 GB
Cena za MMS 4,54 Kč 4,54 Kč
Počet členů max. 4 max. 4
Cena pro 1 člena 624,75 Kč 374,75 Kč

Podmínky jsou v tomto ohledu ale jasné – tarif může sdílet pouze přesný počet uživatelů a placení musí zprostředkovat ten, na koho je tarif psaný. Musíte tak každý měsíc zajistit placení od zbylých tří účastníků smlouvy. Pokud se rodinný tarif rozhodne využívat menší počet lidí (například polovina), cena se úměrně zvyšuje. U dvou lidí by tedy představovala 1 250 Kč (za neomezené volání, SMS a 20 GB dat).

TIP: Vodafone v únoru: Galaxy A3 a A5 (2017) a pár slev

Vodafone

Tarif lze srovnat například s nabídkou Red LTE Premium. Ta rovněž nabízí neomezené volání, SMS a 10 GB dat (navíc ještě 1 000 minut pro volání do zahraničí, neomezené volání, SMS a 100 MB denně v Evropě), avšak za cenu 1 599 Kč. Pokud vám tento příplatek za možnost komunikace v zahraničí nestojí, vypadá tarif Red+ jako nejvýhodnější volba.

Tarif Red+ 40 GB lze samozřejmě také navyšovat, a to v případě, že data prosurfujete. 1 GB vyjde na 199 Kč, 2 GB na 399 Kč a 4 GB na 799 Kč. Pokud tuto možnost nevyužijete, automaticky zaplatíte 99 Kč za 250 MB v rámci automatického dokupování dat. Pokud o automatické dokoupení dat zájem nemáte, službu je nutné manuálně zrušit. Tarif je možné aktivovat počínaje dnešním dnem. Za změnu tarifu nic nezaplatíte, pokud na daném čísle nemáte smlouvu, nebo vám do jejího konce zbývá méně než 6 měsíců. V opačném případě se na změnu tarifu může vztahovat poplatek za předčasné ukončení smlouvy.

Zdroje: vodafone.cz

Diskuze ke článku
Fish
Asi 6. článek, který kolem toho vidím a divím se, proč je kolem toho takový humbuk.
40gb za litr, to jako vážně? Když je něco ultra drahé a pak to daj na drahé, tak je to revoluce? 2500 za měsíc pro 4 je výsměch.
JHZ
Nn, to mi teda připadá hodně drahé. To je tak možná pro blbce...
dunco
S takovou nabidkou at jde Vodafon do rite,slusneji se to napsat neda.
nahodnykolemjdouci
No nabídka není až tak výhodná jak je prezentovaná. Ale..... První vlaštovka toho co musí přijít, ať se to operátorům líbí nebo nelíbí. Navyšování objemu dat a spolu s tím také snižování ceny. 40GB by při běžném nákupu dat klasickou cestou navyšování by nyní vyšlo mnohem dráž. Navíc když budu hledat tarif do 700Kč s 10GB dat a neomezeným voláním, nenajdu na českém trhu žádný, pokud nebudu firemní zákazník. Takže ano, v budoucnu se můžeme dostat na desetinu ceny, možná za desetkrát tolik dat, ale pro začátek alespoň něco, co dokazuje že to jde levněji. Nepochybuju o tom, že za pár měsíců bude mít podobnou nabídkou každý operátor, a pevně věřím (doufám) že i za nižší cenu, protože to jde.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze