Velký AMOLED panel a spolehlivá čtečka, displej Viva V40 Lite nedělá kompromisy

Velký AMOLED panel a spolehlivá čtečka, displej Viva V40 Lite nedělá kompromisy
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Vivo V40 Lite nabídne rozměrný AMOLED panel
  • Ten podporuje 120Hz obnovovací frekvenci
  • Přímo v displeji se nachází i optická čtečka otisků prstů

Nové Vivo V40 Lite opravdu zaujalo, kromě elegantního designu nabídne i velmi rychlé nabíjení, to ale není vše. Velmi povedený je i displej, na který se zaměříme právě v dnešním článku.

Velký a jemný AMOLED

Displej Viva V40 Lite si oblíbí všichni, kteří preferují větší smartphony, úhlopříčka činí 6,78" a jedná se o plnotučný AMOLED panel, jak je dnes zvykem u těch vybavenějších kousků. Rozlišení činí 2 400 × 1 080 px, jedná se tedy o Full HD+ panel s jemností zhruba 388 PPI.

Vivo V40 Lite

Velkou výhodou je, že displej podporuje i 120Hz zobrazovací frekvenci, pohyb je tedy maximálně plynulý. Zvolit můžete i režim „Chytré přepnutí“, kdy se obnovovací frekvence přepíná automaticky na základě spotřeby energie. V maximu se displej dokáže rozzářit na 1 300 nitů, problémem tedy nebyla ani čitelnost na přímém slunci, což se obzvláště v letních měsících (a samozřejmě na dovolené v tropech) velmi hodí – stejně jako možnost aktivace funkce „Ochrana zraku“, která se může sepnout automaticky podle časového harmonogramu.

Jak udávají dnešní trendy, displej Viva V40 se směrem k bokům svažuje, což působí elegantně. Pokud máte strach, jak budete lepit folii, můžeme vás uklidnit – i Vivo V40 Lite je z výroby folií osazeno, škrábanců se tak obávat nemusíte.

Navíc se čtečkou

V displeji se nachází i optická čtečka otisků prstů, která otisk rozpozná opravdu rychle a navíc spolehlivě – Vivo V40 Lite již nějakou dobu testujeme a za celou dobu se nám nestalo, že by Vivo otisk nerozpoznalo nebo vyžadovalo náhradní autorizaci. I přesto, že optická čtečka v některých případech zaostává za čtečkami ultrazvukovými, výrobcům se povedlo optické čtečky optimalizovat tak, že fungují naprosto skvěle.

Vivo V40 Lite

Umístění čtečky je ideální, není ani příliš vysoko, ani příliš nízko, pokud tedy zařízení držíte v jedné ruce a autorizujete se například pomocí palce, zařízení si druhou rukou nemusíte přidržovat. Čtečka váš otisk rozpozná i v případě, že se prst nachází lehce mimo přesný střed, což se hodí v případě, že máte trochu větší prsty.

Vivo V40 Lite

Rozměry164,4 × 74,8 × 7,6 mm, 179 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorQualcomm Snapdragon 6 Gen1,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 500 mAh