Vadí vám obří super smartphony? Nová petice bojuje za menší

39

S peticemi se to poslední dobou v oblasti IT na internetu jen hemží. Další pokus se tentokráte soustředí na výrobce mobilních telefonů s žádostí o to, aby konečně začali vyrábět také špičkově vybavené telefony se střízlivějšími rozměry. Přidáte se k tomuto apelu?

S tím, jak roste celé odvětví mobilních telefonů, také roste počet lidí, kteří se o ně na internetu zajímají. Výrobci tak mají jednoduchou možnost monitorovat aktuální zájem na jednotlivé části výbavy tak, aby byli schopni vytvořit co nejlepší přístroje. V poslední době se z diskusních fór začínají nářky a stížnosti soustředit do větších petic, které mohou s dostatečným přispěním mnoha lidí opravdu, alespoň teoreticky, něco změnit.

V poslední době jste mohli zaregistrovat například petici za zachování Google Readeru, tedy léty prověřené a poměrně oblíbené služby pro čtení RSS kanálů, či petici we-want-qwerty, která po výrobcích mobilních telefonů žádá razantní zvýšení produkce smartphonů s QWERTY klávesnicemi. Tyto petice se bohužel dočkaly pouze malého ohlasu a s 99,9 procentní pravděpodobností nebudou mít u adresátů žádný, nebo ještě hůře negativní ohlas. Nicméně ani neúspěch předchozích peticí nezabrání tomu, aby se objevovaly další.

Less is more

Server GSMarena.com patří k celosvětově nejznámějším internetovým portálům, které se zabývají mobilními zařízeními. Jeho redaktoři se rozhodli vytvořit petici, která by mohla na rozdíl od výše zmiňovaných pokusů zaznamenat větší úspěch. Nahlas totiž protestuje proti trendu, který leží v žaludku velké části mobilních fanoušků, a to proti stálém narůstání úhlopříček vybavených telefonů.

V dnešní době totiž ty opravdu komplexně vybavené smartphony s nejrychlejšími procesory, nejaktuálnějším operačním systémem a nejlepším fotoaparátem většinou dosahují rozměrů prkénka na krájení cibule či jiné zeleniny. Naopak sehnat podobně vybavený model s displejem s úhlopříčkou kolem 4 palců, který se ještě lze ovládat palcem jedné ruky, je dnes prakticky nemožné.

Od 15. dubna petice GSMareny dosáhla hranice 16 tisíc podpisů. To je ale zatím opravdu málo a pro úspěch bude potřeba toto číslo doslova řádově pozvednout. Pokud se vám tedy také nelíbí současné praktiky výrobců stále větších „chytrých pádel“ a chcete se k petici přidat, použijte následující odkaz - https://www.change.org/petitions. Nakonec ještě připomínáme, že nejdůležitější je petici šířit dál. Na webu change.org, kde je umístěna, jsou pro tento účel tlačítka, díky kterým můžete snadno a rychle informovat libovolné množství svých přátel na Facebooku, Twitteru či prostřednictvím e-mailu.

Zdroje: change.org, gsmarena.com

Diskuze ke článku
MK
Já je moc nechápu, když se vyrobí čtyřpalcový telefon, tak přeci nemůže mít stejnou výbavu. Displej nebude full hd, tím pádem nebude potřeba tak silný procesor a baterku tam taky nedají moc velkou , tak že jsou zase tam, kde byli a budou křičet, že mají horší výbavu. Osobně vím, že na velký displej se dá lehce zvyknout a možná by se pak všichni divili, jak dlouho mohli žít takhle po staru.
Viktor
jedno slovo - iPhone
Hadas
Tak on iPhone 5 se 124 mm výšky není zrovna nejmenší...Hodně lidem nesedí omezený systém nebo prostě vůbec jeho koncepce, politika Applu atd.
MK
Tak ti, co sepisují petici o iPhone dvakrát nestojí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze