V redakci jsme přivítali Motorolu Moto G 5G Plus s 6 fotoaparáty

17
V redakci jsme přivítali Motorolu Moto G 5G Plus s 6 fotoaparáty
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Výrobci se povedl design zadní strany v čele s modulem fotoaparátů
  • Potěší velký displej, méně pak dva velké průstřely v levém rohu
  • Telefon příjemně padne do ruky, nepůsobí těžkým dojmem
  • Od výrobce v balení najdete praktické silikonové pouzdro

Motorola zkraje července představila Moto G 5G Plus. Za poněkud krkolomným názvem je zajímavě vypadající telefon vyšší střední třídy. Dokáže lákat například na výkonný Snapdragon 765G, 6,7palcový displej s 90 Hz nebo v součtu šestici fotoaparátů: na zadní straně čtyři v mírně vystouplém modulu, v displeji pak další dva.

U fotoaparátů v displeji se rovnou zastavíme. Na oficiálních fotografiích můžete vidět telefon se dvěma nepatrnými průstřely. Realita je však výrazně odlišná. Průstřely jsou výrazně větší a kvůli tomu, že jsou dva, si jich budete mnohem více všímat. Na druhou stranu očekávat miniaturní průstřely u telefonu s cenou pod 10 tisíci Kč by bylo bláhové. Na každý pád by si však mohla Motorola odpustit přibarvování produktových fotografií.

Motorola Moto G 5G Plus

Na první pohled vás zaujme zadní strana. Modrý odstín není okoukaný, stejně tak elegantní vzorování. Mírně zamrzí již zmíněný vystouplý modul, ale částečně jej lze vyřešit dodávaným silikonovým pouzdrem, které chrání záda a boky zařízení. S šířkou 74 milimetrů není nová Motorola přehnaně velká a jemné zaoblení bočních hran také přijde vhod, takže telefon perfektně padne do ruky. Na papíře pak může překvapit 207gramová hmotnost. V praxi je však velmi dobře rozložena a mobil nepůsobí nijak těžkopádně.

Z další výbavy stojí za zmínku 5 000mAh baterie s podporou 20W drátového nabíjení. Výrobce slibuje dvoudenní výdrž při aktivitě na 5G, případně 3 dny bez nabíječky v síti 4G. Na výdrž se tedy ve 4G síti určitě zaměříme a zjistíme, zda se třem dnům novinka dokáže přiblížit. Pro bezkontaktní platby nechybí NFC.

Motorolu Moto G 5G Plus v redakci testujeme. Pokud vás o ní cokoliv zajímá, zeptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Technické parametry Motorola Moto G 5G Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce168 × 74 × 9 mm, 207 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT PLS, 6,7" (2 520 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 765, CPU: 1×2 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 620
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:09 hodin
Dostupnostčervenec 2020,
Diskuze ke článku
Martin Fiti Brozek
Martin Fiti Brozek
Mám dotaz ohledně procesoru. Internetem se šíří řeči, že je to nějaká okleštěna 765G.Co je na tom pravdy?
Peter Križian
Peter Križian
Mám ten mobil, a je to normálny snapdragon 765g , ten istý čo má oneplus nord, alebo LG Velvet, teda nič orezané. Ale mobil je to skvelý, 90 Hz displej je pecka, tiež fotí veľmi pekne. Plná spokojnosť... Aj s výdržou batérie odporúčam :)
Pavel Žurek
Pavel Žurek
Mám dotaz ohledně absence optické stabilizace. Poradí si elektronická i v horších podmínkách nebo při videu? Jsou garantovaný aktualizace podobné jako u One+ Nord, který dostane 2 roky systémové a 2 roky bezpečnostní? Nebo dostane (alespoň) jeden systém, občas nějakou záplatu a šlus...?
Ben Ben
Ben Ben
Ocesane o 5G pasma takze prakticky nepouzitelne ani do budoucna, uz predem avizovana pomala podpora, utazenej vykon. Na zadech minimalne 2 fotaky k nicemu, plastak a pouze IPSko. Ufff uplna vyhra takovej mobil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze