V Česku stouply v roce 2015 prodeje zařízení Xiaomi čtyřnásobně

19

Prodej telefonů a mobilních zařízení značky Xiaomi byl v roce 2015 čtyřnásobně vyšší, než v předchozím roce. Češi si od Xiaomi oblíbili zejména telefon Redmi 2, fitness náramek Mi Band nebo powerbanky. Přinášíme vám seznam 10 nejprodávanějších zařízení (telefony a wearables) + 5 nejprodávanějších příslušenství.

Prodeje telefonů Xiaomi se v České republice vyšplhaly v roce 2015 na čtyřnásobek oproti roku 2014. Xiaomi se tak pro české uživatele mění z podceňované čínské značky ve vysoce atraktivního výrobce cenově dostupných mobilních zařízení. V roce 2016 by se podle odhadů v ČR mohlo prodat až 100 000 telefonů a půl milionu kusů příslušenství této značky.

Seznam 10 nejprodávanějších telefonů a wearables Xiaomi u nás:

Faktem, který bude pro evropské i české fanoušky Xiaomi zjevně velmi důležitý, je jeho letošní první oficiální účast na Mobile World Congress v Barceloně, což je vůbec první prezentace Xiaomi na veletrhu v západním světě. Naše redakce se veletrhu samozřejmě jako každoročně účastní, takže se můžete těšit na naše podrobné zpravodajství. Účast Xiaomi na veletrhu pak svědčí zejména o tom, že se začíná významněji rozhlížet mimo původní čínský trh.

Xiaomi Redmi 2
Redmi 2 se stalo nejprodávanějším telefonem Xiaomi u nás.

Obchodní ředitel společnosti LionMobile (provozovatel e-shopu xm.cz) Jiří Opletal k výsledkům podotýká: „Čtyřnásobný nárůst prodejů v ČR v roce 2015 do značné míry kopíruje se zpožděním velmi podobný trend v samotné Číně. Tam stoupl mezi lety 2013 a 2014 prodej Xiaomi z 18 na 60 milionů kusů zařízení, což je 350% nárůst.“

nejprodávanější příslušenství Xiaomi

Nejprodávanějším zařízením v ČR vůbec se stala powerbanka s kapacitou 10 400 mAh. V těsném závěsu za ní pak světový bestseller – fitness náramek Mi Band. Mezi telefony se pak největší přízni těšil telefon Redmi 2. Pro rok 2016 Xiaomi chystá jako svou novou vlajkovou loď telefon Mi5. Ten sice ještě nebyl oficiálně představen, ale u výbavě už toho víme hodně. Dokonce se mluví i o verzi s Windows 10 Mobile.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Barney
Kdy bude recenze na Redmi 3?
Hexagon
A potom tu idu rozpravat,ze zariadenia ako Xiaomi nikoho nezaujimaju.....
Dychov
Oni tvrdí, že mobily xiaomi nikoho nezajímají. Ale příslušenství mají skvělé, třeba tu powerbank mám taky.
blue.sun
Čtyřnásobné prodeje... U telefonů, které nepodporují naše LTE pásma. Ale co, nekupte to, když je to tak levné...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze