Univerzitní studie odhalila překvapivě přesné měření hodinek Galaxy Watch

Univerzitní studie odhalila překvapivě přesné měření hodinek Galaxy Watch
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Studie byla zaměřena na sportovní a zdravotní monitoring
  • Hodinky byly porovnávány s laboratorními zařízeními
  • Výzkumníci se zaměřili na oblast srdečního tepu nebo procento tělesného tuku

Moderní chytré hodinky obsahují velké množství doplňkových zdravotních funkcí, o kterých bychom si mohli ještě nedávno pouze nechat zdát. Jedná se například o možnost záznamu EKG, tělesné kompozice či dokonce krevního tlaku. Vše výše uvedené zvládají také novější generace chytrých hodinek výrobce Samsung, které si prošly důkladným testem v rámci spolupráce mezi jihokorejskou společností a University of Michigan Human Performance & Sport Science Center (HPSSC), které se zaměřuje na výzkum v oblasti sportovních a dalších aktivit zaměřených na lidský výkon. Výsledky univerzitní studie přitom překvapily, neboť hodinky Galaxy Watch (zřejmě bylo testováno hned několik modelů napříč různými řadami) jsou schopné překvapivě přesného měření.

Samsung Galaxy Watch Ultra se snaží, ale bude to stačit? (RECENZE)

Podle univerzitní studie HPSSC vykazovaly hodinky Galaxy Watch velmi podobné výsledky jako profesionální laboratorní zařízení určené pro monitoring srdečního tepu, ztráty potu, určení VO2 Max a také měření tělesného tuku. Konkrétně byly podle samsung.com porovnávány hodnoty ve zmíněných disciplínách:

  • Srdeční tep: Závěr studie poukazuje na 90% korelaci mezi hodinkami a zařízením pro měření srdečního tepu, měřeno při běhu.
  • Úbytek potu: Monitoring ztráty potu má být důležitým ukazatelem během sportovních aktivit ve vztahu ke správné hydrataci po cvičení. Studie eviduje 95% korelaci mezi Galaxy Watch a laboratorním zařízením.
  • VO2 Max: VO2 Max je ukazatelem toho, kolik kyslíku tělo dokáže využít během tréninku. Studie poukazuje na 82% korelaci mezi Galaxy Watch a laboratorním zařízením.
  • Procento tělesného tuku: Změření tělesného tuku je indicií k celkovému zdraví jedince a je více vypovídající než jen pouhé zjištění hmotnosti. Galaxy Watch vykazují 95% korelaci s výsledky DXA (dvouenergiová rentgenová absorpciometrie).

Jsme hrdí na to, že nás ocenila renomovaná výzkumná laboratoř Michigan Performance Research Laboratory – její kvalifikovaní výzkumníci a odborné znalosti v oblasti nositelných technologií nám dávají důvěru v přesnost funkcí sledování kondice hodinek Galaxy Watch,“ uvedl Dr. Hon Pak, senior viceprezident a vedoucí týmu Digital Health, Mobile eXperience Business společnosti Samsung Electronics. „Jsme odhodláni poskytovat přesné a důkladné výsledky sledování tělesné kondice prostřednictvím strategických partnerství a pokročilého výzkumu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze