Unikla ZTE Nubia W5: WP 8.1 high-end s velkou baterií

8

ZTE se nyní po delší odmlce vrací k telefonům se systémem Windows Phone. A dělá to ve velkém stylu. S hardwarem dosti podobným vlajkovým lodím od jiných výrobců, se ZTE dostane do kategorie těch nejvýkonnějších telefonů s Windows Phone 8.1 na trhu.

ZTE se po neůspěších v roce 2012 na trhu s WP telefony rozhodlo znovu rozčeřit vody tohoto systému. Podle papírových specifikací půjde o vskutku exkluzivní zařízení. Sice to zdroj nepotvrdil, ale z fotografie se dá odhadovat, že zařízení bude mít displej větší jak 5" s rozlišením alespoň FullHD. Nelze to však brát jako jistotu, snímek totiž nebyl oficiálně potvrzen jako pravý.

Údajný vzhled Nubie W5. Pozor, není potvrzeno, jestli se jedná o oficiální snímek.

Při srovnání s například Galaxy S5 nebo HTC One (M8), se Nubia W5 nemusí za nic stydět. Procesor mají totiž všechny tři telefony stejný, a to Snapdragon 801 od Qualcommu. Nubia dostala do vínku ještě 3 GB operační paměti, 64 GB interní paměti pro vaše data a aplikace, 13megapixelový fotoaparát s optickou stabilizací, 4G LTE podporu a baterii s obrovskou kapacitou 4 500 mAh. Doufejme tedy, že telefon nebude trpět nějakými kompromisy v jiných místech, protože tyto první informace vypadají velmi slibně a těšíme se na další podrobnosti. Informace o dostupnosti a ceně ještě nejsou k dispozici.

Zdroje: unwiredview.com, ithome.com