Třetí developerská verze Androidu M se zpozdí

1

Vývojáři a techničtí nadšenci netrpělivě očekávají uvolnění třetí developerské verze Androidu M. Ta měla být uvolněna před koncem měsíce, ale doposud se tak nestalo. Podle zástupců Google je to proto, že tato verze bude „téměř finální“ a vyžádá si tak více práce, než je obvyklé.

Google se do pasti chytil tak trochu sám. Původně zavedl režim, ve kterém odhaluje novou verzi developerské edice vždy před koncem měsíce, což dělá každý měsíc mezi představením nové verze na jaře a jejím oficiálním uvedením na podzim. Postupem času ale došlo ke zpoždění a poslední verze vyšla na začátku července. Bylo tak dopředu jasné, že pro termín na konci července nebude připravena nová verze. Nakonec vydal Google tento krátký komentář.

„Chceme, aby se další verze co nejvíce přiblížila té finální, a tak potřebujeme trochu více času na její dokončení. Prosíme, buďte trpěliví a zbytečně nespekulujte o datu vydání nebo důvodech odkladu. Vše oznámíme oficiálními kanály v okamžiku, kdy bude verze připravena k uvolnění.“

Android M

TIP! Nejzásadnější novinky v Androidu M (video)

V průběhu srpna nebo září se tak majitelé vybraných Nexusů dočkají aktualizace, která by se příliš nemusela lišit od té finální, kterou nejspíše Google uvolní v říjnu. Společně s tím se bychom se měli dozvědět finální číselné označení a pojmenování. A samozřejmě také hardware, na kterém to všechno poběží. Letošní Nexus pravděpodobně vyrobí Huawei, ale je možné, že se přidá i LG.

Zdroje: plus.google.com