Google údajně letos chystá dva Nexusy: vyrobí je LG a Huawei

40

Řada referenčních telefonů a tabletů od Googlu patrně bude pokračovat i v letošním roce. Objevily se spekulace o výrobcích, kteří by tato zařízení vyráběli. Do hry se vrátí LG a nováčkem se stane Huawei.

Poslední telefon Nexus 6 vyrobila Motorola, zatímco tablet Nexus 9 HTC. Tyto dvě společnosti však zřejmě ustoupí do pozadí. Nový telefon řady Nexus pro Google opět vyrobí LG, které má zkušenosti se dvěma staršími generacemi. Ve hře je však údajně i čínský Huawei. Jeho úlohou by však dle dostupných informací měl být další tablet s čistým Androidem.

Zajímavostí je, že Google údajně zvažuje odklonění od nasazování procesorů Qualcomm. Naopak by chtěl využít tovární procesory daných výrobců. V případě, že by volba padla na dva výše zmíněné, neměl by to být problém. LG má svůj ambiciózní NUCLUN a Huawei již roky pracuje na procesoru Kirin, který začíná být velice konkurenceschopný.

Zdroje: gizmochina.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Proto7
No som zvedavy :) Nexus 5 bol fajn telefon ale nakoniec som ho vymenil za Z3 compact. Uvidime s cim pridu tento rok. Dolezite je aby to nemalo viac ako 5 palcov,ak to bude viac tak to bude pre mna nepouzitelne.
Vladimír Březina
Vladimír Březina
Tak hlavně,aby zmenšili a necpali tam zase amoled. Jakožto nexusák jsem musel 6 vynechat a se skřípěním zubů pořídit a znexusovatět G3 :)
trolluji trolluješ trolujeme
A jak je Google chytá? Do sítě nebo normálně prutem?
Wyman
Nuclon? To je ten CPU z 1 modelu prodávaného někde v koreji, který byl neúspěšný kvůli přehřívání? Bravo, to bude opravdu povedený telefon. Kirin? Jo, to je ten čínský pokus o špičkový procesor s naprosto nedostačující grafikou, hlavně, že to má 8 jader. Vypadá to, že nové Nexusy budou fakt úžasné, už 6ka byl propadák a nepoučí se a nepoučí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze