Toshiba oznámila 4K notebooky s Windows 8.1

Doby kdy nejvyšším rozlišením u notebooků bylo 1366 × 768 jsou naštěstí ty tam a na letošním veletrhu CES se roztrhl pytel s notebooky, které mají rozlišení QHD+ nebo dokonce 4K. Takové rozlišení se sotva objevuje u televizí a nyní se nacházejí už i v 15palcových noteboocích.

Prvním notebookem od Toshiby s displejem o rozlišení 4K je model Tecra W50. Jedná se o přenosnou pracovní stanici, která má 15,6" IPS panel s barevnou kalibrací a je poháněna procesory Intel Core. Displej pochopitelně není dotykový, ale kdo by potřeboval u pracovní stanice neustále upatlaný displej. Jako grafický akcelerátor je použit NVIDIA Quadro K2100M se 2GB vlastní paměti, která je určena pro práci v programech typu AutoCAD.

Oficiální fotografie

Model Staellite P50t je prozaičtějšího zaměření, je více multimediální a má i dotykový displej, který dosahuje taktéž rozlišení 4K. I hlavní výpočetní jednotku bude tvořit procesor řady Intel Core, jen grafický akcelerátor nebude řady Quadro, ale nýbrž běžnější model z řady GeForce, většina běžných uživatelů přeci jen nepracuje profesionálně v programech jako je AutoCAD.

Ovšem takto vysoké rozlišení přináší i problémy a to především ty softwarové, těžko říci, jak se s tímto rozlišením Windows 8.1 popere. Počítače by měly být dostupné v půlce roku 2014 a cena zatím není známa.

Zdroje: toshiba.com, neowin.net, blogs.windows.com, toshiba.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze