Toshiba Radius 11 jde do prodeje: další konvertibl na scéně

1

Toshiba Radius 11 je notebook s 11,6palcovým displejem, který lze přetočit o 360 stupňů a udělat z něj tak trochu přerostlý tablet. Tato konstrukce je velmi podobná té, kterou používá Lenovo IdeaPad Yoga nebo nově také Asus Transformer Book Flip.

V září na konferenci IFA byl představen nový konvertibilní notebook Toshiba Radius 11 a nyní výrobce oznámil začátek prodeje v USA. Ten startuje 26. října a cena začíná na 330 dolarech, což je v přepočtu 8 653 Kč s DPH. O ceně ani dostupnosti v ČR v současné době nemáme bližší informace.

Oficiální fotografie

Notebook má 11,6" displej a jeho rozlišení činí 1 366 × 768 pixelů. Jako u všech konvertibilních notebooků, i u tohoto se při přetočení vypne klávesnice a notebook funguje jako tablet. Uvnitř notebooku se skrývá procesor Intel Celeron nebo Pentium, oba architektury Bay Trail, takže nečekejme žádný velký výkon, ale na kancelářskou práci postačuje. Procesoru asistují 4 GB operační paměti a jako úložný prostor poslouží buď 500GB disk nebo 32GB flashové paměti.

Konektivita je přitom následující, 1× konektor USB 3.0, 1× USB 2.0, slot na SD kartu, HDMI výstup a taktéž webkamera, která je dnes již samozřejmostí. Systémem je samozřejmě Windows 8.1.

Zdroje: liliputing.com, toshiba.com

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Intel Bay Trail má celkom slušný výkon. Nechápem, prečo to neosadili Atomo, keď je úspornejší...Inak už je podovných na scéne veľa - Lenovo MIIX 2 10", ASUS TF100...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze