T-Mobile oznámil rekordní provoz ve své síti na silvestra

Celkový provoz v síti T-Mobile se zvýšil o téměř 18 procent. Počet uskutečněných hovorů meziročně stoupl o cca 8,3 procenta, nárůst SMS byl ještě vyšší - o 9,3 procenta.

Provoz v síti T-Mobile během posledního dne roku 2006 a první hodiny roku nového opět dokázal, že bez mobilu by Čech k novému roku patrně nepopřál. Zvýšily se všechny sledované hodnoty - tedy provoz v síti, počet odeslaných SMS a MMS i uskutečněných hovorů. Síť T-Mobile novoroční nápor zvládla bez problémů.

Celkový provoz v síti T-Mobile se zvýšil o téměř 18 procent. Počet uskutečněných hovorů meziročně stoupl o cca 8,3 procenta, nárůst SMS byl ještě vyšší - o 9,3 procenta. Vyšší provoz zaznamenalo i MMS centrum - počet multimediálních zpráv se meziročně zvýšil přibližně o 8 procent. MMS centrem prošlo téměř 117 tisíc MMS zpráv.

Celkem zákazníci T-Mobile odeslali ve sledovaném období cca 13,2 milionu SMS zpráv. Zákazníci T-Mobile byli tradičně nejaktivnější mezi půlnocí a jednou hodinou ranní, kdy odeslali přibližně 3,1 milionu SMS zpráv. Na zprávy nejbohatší minutou byla půlnoc, kdy bylo odesláno 691 tisíc textovek.

Zákazníci T-Mobile uskutečnili téměř 12,1 milionu hovorů, což na rozdíl od loňských dat, představuje meziroční nárůst - o 8,3 procenta. Nejvíce hovorů bylo uskutečněno během první hodiny nového roku. Absolutní špičku zažila síť v 0:15 až 0:30, kdy proběhlo více než 2,4 milionu hovorů.

Rostoucí obliba MMS zpráv se ukázala i na Silvestra. MMS Centrem T-Mobile prošlo téměř 117 tisíc MMS zpráv, což představuje v porovnání s předchozím rokem nárůst o cca 7,9 procent. Většinu MMS zpráv - 70 tisíc - zákazníci T-Mobile odeslali ze svých telefonů. Provozní MMS "špičky" byly dvě - v 9:15 a 18:15.

Všechny údaje o provozu jsou vztaženy k období 00:00 31.12. 2006 - 1:00 1.1. 2007 (t.j. 25 hodin) a jsou porovnány se stejným obdobím v minulém roce.

zdroj: Tisková zpráva TM

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze