Testujeme HTC Desire C: prcek s novým Androidem

22

Na redakční test dorazil nejnovější model od HTC, který se zároveň zařadí mezi nejlevnější telefony výrobce. Je jím Desire C, který ve svém malém těle ukrývá nový Android 4.0 Ice Cream Sandwich, úplnou datovou výbavu či 5 megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením. Jaké na nás zanechal první dojmy?

HTC Desire C - oficiální fotografie

V letošním roce jsme se setkávali pouze s modely nové řady One. To se ale nyní mění. HTC oživuje svou řadu Desire, ačkoliv v trošku jiné třídě. Až doposud platilo, že co Desire, to model vyšší třídy. Novinka Desire C se nicméně zařadí mezi nejlevnější telefony s Androidem a v podstatě naváže na loňský model Wildfire S.

Krabice od Desiru C je shodná s modely řady One

Červená, kam se podíváš

Na redakční test nám dorazila elegantní červená varianta, která působí velmi svěže v záplavě stále stejných černo-bílých telefonů. Právě ony nudné barvy ale najdete v nabídce Desiru C také. Červená barva by ale mohla imponovat ženám, které jistě ocení i malé rozměry a nízkou hmotnost. Zajímavé je, že telefon je červený i uvnitř. Po sejmutí zadního krytu totiž narazíme na červenou baterii i rám. Telefon skvěle padne do ruky. Ve větších dlaních se dokonce ztrácí. Precizně působí konstrukční zpracování. Nikde nic nevrže a zadní kryt, ačkoliv jde velmi snadno sundat, na svém místě drží pevně.

Červená Desiru C sluší

Oproti Wildfiru S došlo k nárůstu úhlopříčky displeje. Ten se natáhl opravdu na většinu čelní strany a chlubí se 3,5 palci. Škoda, že se podobné nadšení nekoná u rozlišení, které činí 320 x 480 pixelů a a na první pohled rozeznáte jednotlivé pixely. Šetřilo se rovněž na použité technologii, počítejte totiž s obyčejným TFT displejem. Navzdory tomu jsou pozorovací úhly velmi slušné.

Barevně výrobce sladil i vnitřnosti telefonu

Nový Android za pár korun

Příjemným překvapením je použití operačního systému Android Ice Cream Sandwich, konkrétně ve verzi 4.0.3. U takto levného telefonu bychom to nečekali. Samozřejmostí je nadstavba Sense 4.0, která je prakticky shodná jako u modelu One V. Vizuální podoba naposledy spuštěných aplikací je tedy řešena jako v čistém Androidu a nikoli formou 3D cover flow, které můžeme vidět u nejvyšších modelů. O rychlost se stará 600 MHz procesor a 512 MB RAM. To rozhodně nepůsobí nijak oslnivě a nabízí se otázka, zda to stačí na běh nového Androidu. Při běžném používání vůbec nepostřehnete, že by telefon nestíhal. Všechny animace běží plynule. Trošku déle Desiru C trvá naběhnutí a je vhodné minutku dvě po zapnutí vyčkat, než jej zahltíte prací.

HTC Desire C – unboxing

Samozřejmostí je úplná datová výbava či GPS. Desire C se také může pochlubit technologií Beats Audio. Zhodnocení kvality zvuku si nicméně necháme až do připravované recenze. Nijak zvlášť se nešetřilo ani na fotoaparátu, kde pokud opomeneme chybějící LED diodu, nacházíme rozlišení 5 megapixelů a také autofocus. Níže se můžete podívat na první ukázkové snímky.

Ukázkové fotografie

HTC Desire C v současné době intenzivně testujeme. Pakliže vás cokoliv zajímá, neváhejte a položte svůj dotaz v diskuzi pod tímto článkem. Odpovíme vám přímo pod váš dotaz nebo odpověď zahrneme do psané recenze.

Malý Desire C padne skvěle do dlaně

Technické parametry HTC Desire C

Kompletní specifikace
Konstrukce107,2 × 60,6 × 12 mm, 100 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (480 × 320 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×600 MHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 230 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2012, 4 499 Kč

Za zapůjčení HTC Desire C děkujeme oficiálnímu obchodu HTC.

Diskuze ke článku
Petr
Dobrý den,
zajímala by mě výdrž telefonu, přeci jen kapacita baterie je jaksi podprůměrná a navíc s Android 4.
ok
dobrý den můžu se zeptat ,když mám htc wildfire s, který má stejnou hw výbavu jako desire c tak proč nedostanu aktualizaci na android 4.0? děkuji
Jura
Fotoaparát je jedno velké zklamání. Kvalita se podabá 2 Mpx fotoaparátům od konkurence. Zde je 5 Mpx jen marketingový tah.
Jura
Tento telefon musí ještě hodně slevnit. Jestli se za půl roku dostane kolem 3 500 Kč, tak to bude adekvátní. V současné době je mnohem lepší volbou SE Xperia mini pro nebo Nokia 500.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze