Test Belaycords: konečně kabel, který budete milovat
recenze

Test Belaycords: konečně kabel, který budete milovat

16

Nabíjecí kabel. Říkáte si, co na něm lze ještě vymyslet? A proč by vůbec někdo nějaký mohl milovat? Kabely Belaycords vás ale přesvědčí, že obojí je možné. Tvůrci vybrali téměř půl milionu dolarů na Kickstarteru a vyrobili kabel, který si zkrátka oblíbíte. Je elegantní, zároveň odolný, praktický a má oboustranné USB, které zapojíte vždy správně.

Belaycords

MicroUSB a lightning kabely, kterými dennodenně nabíjíme naše zařízení a nosíme je všude s sebou, mají několik problémů. Zaprvé – nejsou příliš hezké. Většinou jsou vlastně přímo odporné, obzvlášť ty bílé od Applu, které se brzy zašpiní. Zadruhé – nic moc nevydrží a pryž dříve či později praskne. Třetím problémem je zamotávání u těch tenčích kabelů a samozřejmě každého rozčílí, když musí USB zapojovat minimálně nadvakrát, protože se napoprvé (a často paradoxně ani napodruhé) nedaří do konektoru kabel zapojit, protože je zkrátka obráceně.

Odolné a elegantní

Belaycords tyto všechny problémy řeší. Kabely jsou 1,2 metru dlouhé a skutečně odolné. Jejich povrch byl inspirován horolezeckými lany a ať už s nimi děláte cokoliv a nosíte je v tašce po ruce jakkoliv dlouho, slouží svému účelu dál. BelayCords mají vnější část kabelu z odolné tkaniny, jež chrání komponenty před opotřebením a zamezuje tomu, aby se kabel zamotal. Výrobce jim dokonce věří natolik, že na kabely dává doživotní záruku. Kabel nosím s sebou už více než měsíc a často cestují, a stále vypadá jako nový.

Díky pevné konstrukci oceníte, že se nezamotává a praktický je také červený pásek, který potěší oko, ale hlavně obsahuje magnet, díky kterému kabel udržíte úhledně smotaný. Kabely jsou k dispozici v celkem šesti barvách – od klasické černé a stříbrné přes zlatou až po živé designy včetně našeho retro stylu s červenými a modrými prvky, který vypadá skutečně velmi dobře. USB a microUSB koncovky jsou zabaleny do nerezového kovu, který dodává produktu na eleganci.

USB na první dobrou

Kromě elegantního zevnějšku a odolné konstrukce ale Belaycords potěší ještě jednou věcí. Dost možná tou nejdůležitější. USB koncovka má totiž patentovanou konstrukci, díky které je oboustranná. Kabel tak do USB konektoru vždy zapojíte na první pokus a konečně tak řeší věčný problém. Pokud totiž máte s klasickým kabelem 50% šanci, že se napoprvé strefíte, skoro vždy se na první pokus paradoxně netrefíte. Někdy se stane, že se nestrefíte ani napodruhé a pak je vám to už jasné. První orientace byla správná, a kabel zapojíte až napotřetí. Belaycords toto řeší, a i když nás již brzy čekají USB-C konektory, které už podobné obezličky nebudou potřebovat, ještě pár let se i klasické oboustranné USB bude hodit.

Belaycords

I když to může znít zvláštně, stačí pár podobných inovací a i kabel můžete milovat. Kabely Belaycords můžete koupit i v Česku, například na kickstore.cz, a to ve variantě s lightning nebo microUSB koncovkou. Překážkou může být vyšší cena 950 Kč. Vzhledem k hezkému vzhledu, odolnosti, praktickému USB a doživotní záruce se to však s vědomím, že si kupujete kabel vlastně na mnoho let dopředu, nezdá být tak mnoho. Jen si představte, kolik času ročně ušetříte tím, že USB zapojíte na první pokus…

Diskuze ke článku
Lukáš Kasík
Ono není tak těžké se při zapojování mrknout na konektor, že ano.
Lukáš
Čtu, čtu a říkám si, kdy narazím na to v čem je ten kabel tak výjimečný ale dojdu nakonec a ono nic. Je odolný, budiž, já mám třeba jeden lihgtning kabel čtyři roky a kromě zažloutnutí, které lze snadno odstranit funguje jako když jsem ho koupil, zapojit ho obráceně taky nelze, nezamotává se a USB na druhé straně dokáže zapojit naopak snad jedině analfabet. A i pro tyto lidi existuje oboustraný USB už pěkně dlouho, vůbec nechápu co na kabelu stojí tolik peněz. Dobré tak pro lidi kteří mají obě ruce levé, nebo si nedokáží ničeho vážit.
Matěj Margolius
Matěj Margolius
To oboustranné USB je na obou koncích, nebo jen "velké" USB je oboustranné? Na fotce je vidět pouze to "velké."
Ghost
Heh. Podla mna je obojstranny iba velky USB. Ta cena je neskutocna.

Ja mam objednany tento: http://www.banggood.com/BlitzWolf-2_1A-Micro-USB-Cable-Double-Sided-USB-A-Male-to-Double-Sided-Micro-B-3_3ft1m-for-Android-p-998319.html

Tu je cena uplne niekde inde :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze