Těšíte se na Letní olympijské hry? Zahájení zajistí nejlepší mobil od Samsungu

Těšíte se na Letní olympijské hry? Zahájení zajistí nejlepší mobil od Samsungu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Živý přenos z řeky Seiny zprostředkuje model Galaxy S24 Ultra
  • Více než 200 telefonů bude plout na malých loďkách
  • Samotný přenos zajistí soukromá síť 5G operátora Orange

Již koncem července propuknou XXXIII. Letní olympijské hry, které se tentokrát konají v Paříži. Celosvětově hojně sledovaný zahajovací ceremoniál se vůbec poprvé odehraje mimo stadion. Konkrétně na řece Seině, na které budou sportovci jednotlivých zemí defilovat na plovoucích plošinách. Na nich ale bude ještě něco další, jak informuje Samsung. Celý přenos totiž bude obstarávat více než 200 kusů mobilního telefonu Samsung Galaxy S24 Ultra, který lze právem považovat za nejvybavenější kousek tohoto výrobce.

Samsung Galaxy S24 Ultra zprostředkuje stream ze zahájení Letních olympijských her v Paříži

Zahajovací ceremoniál bude prostřednictvím zmíněných mobilů streamován skrze soukromou 5G síť operátora Orange. Pro stabilní přenos bude kolem řeky instalován více než tucet 5G antén. Aby bylo vše pojištěno, budou během přehlídky k dispozici ještě čluny s mobilními 5G anténami. Výhodou rovněž je, že obdobný přístup již byl vyzkoušen při závodech plachetnic v Marseille

Samsung tímto krokem pokračuje v podpoře Olympijských her a sportovců, a to již od olympiády v Naganu v roce 1998. Tehdy vše započalo akcí nazvanou „Call Home“, kdy ještě nebyly mobily mezi lidmi tak rozšířené a jihokorejský výrobce umožnil 2 500 sportovcům kontaktovat rodiny a blízké. Od té doby Samsung již mezi sportovce rozdal 120 tisíc mobilních telefonů. Prozatím můžeme hádat, jaký model letos sportovci obdrží. Může jít o vlajkový Galaxy S24 Ultra ve speciální edici, ale klidně i o nové skládací modely, které se stihnou představit ještě před zahájením olympiády.

Samsung Galaxy S24 Ultra 1 TB

Rozměry162,3 × 79 × 8,6 mm, 232 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorSnapdragon 8 Gen3 for Galaxy, + ?×2,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze