Tento týden startuje prodej Samsungu Galaxy Note Edge v ČR

50

Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak začíná tento týden nabízet dlouho očekávaný smartphone Galaxy Note Edge. Ten bude k dispozici v černé barvě ve značkových prodejnách Samsung a u vybraných prodejců. Doporučená maloobchodní cena je přitom 23 499 Kč včetně DPH.

Telefon poskytuje uživatelům velmi rychlý přístup k informacím díky jedinečně zakřivenému displeji, na kterém jsou neustále zobrazené nejpoužívanější aplikace, upozornění a funkce, a to i v případě, že je telefon v ochranném pouzdře. Vše je přístupné rychle a jednoduše přiložením palce. Všechna důležitá upozornění se také uživatelům na obrazovce Edge screen zobrazí při sledování videí, aniž by je rušila.

Má ono zahnutí displeje praktický význam a je opodstatněním pro tak vysokou cenu? Na to se snaží zodpovědět naše podrobná recenze. Podle prvních čísel prodeje to ale vypadá, že tento přístroj překročil stín experimentálního prototypu a stal se už nyní komerčně úspěšným výrobkem.

Technické parametry Samsung Galaxy Note Edge

Kompletní specifikace
Konstrukce151,3 × 82,4 × 8,3 mm, 174 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,6" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 805 APQ8084, CPU: 4×2,7 GHz, GPU: Adreno 420
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt), doba nabíjení: 1:46 hodin
Dostupnostúnor 2015, 23 490 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
JirKa Fiala
JirKa Fiala
Už sem měl tolika samsungů že už ne,po roce je to zasekaný jak něco,pujdu do jabka je to uplně o nečem jinem nepotrebuje 8 ádrovej procesor a 3 gb ram,v současnosti mám galaxy note 2 LTE ten má 2gb ram ale k dispozici je tak 780mb což moc neni a dost často zamrzá android (4.4.2) kamrád má apple 4s a po tolika letech ten mobil pořád krásně funguje neseká se nic vše krásně plynulé. tot můj názor
VanGubernator
díky ceně skončí v propadlišti dějin...
DNA
Ze čtení komentářů na českých webech jsem vypozoroval, že "hejtři" by se dali rozdělit do dvou hlavních skupin. Jedna skupina jsou ti, kteří by Note chtěli, ale nemají na něj, tak hejtují a přejí Samsungu, aby kvůli vysokým cenám zkrachoval a podobně. Druhá skupina jsou ti, kteří vůbec nerozumí k čemu je řada Note dobrá a celkově technologii vůbec nerozumí a hodnotí jí jen na základě použitých materiálů těla. Obě zmíněné skupiny lidí jsou zároveň k smíchu i pláči..
JirKa Fiala
JirKa Fiala
Tom ty si fakt odbornik jdi delat do monilenetu !!! měl sem s2 s3 note 1 2 3 a proste uz to nechci tet si chci koupit iPhone 6+ neříkám tady že je jabko nej ale rozhoně není tak zasekanný jak toto ! pro mě není priorita mít telefon co má 8 jáder a 3 gb ramky .... ale aby fungoval plynule nezamrzával atd ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze