Telefon s 10" displejem? Zřejmě jej testuje Huawei a půjde o skládačku

1
Telefon s 10" displejem? Zřejmě jej testuje Huawei a půjde o skládačku
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Na zařízení můžeme vidět dvojité ohnutí, díky čemuž je možné nasadit velký displej
  • Spatřeno bylo v rukou bývalého generálního ředitele Huawei

Telefony se skládací konstrukcí jsou na trhu už více než 5 let a lze říci, že se setkáváme se dvěma hlavními konstrukcemi. Tou první jsou véčka, druhou možnost pak představují velké modely knížkového typu, jako je například Samsung Galaxy Z Fold6 nebo Huawei Mate X5. Ohebnost panelu však výrobcům nechává poměrně volnou ruku v tom, kam skládací konstrukce postupem času posunout.

Naznačuje to například koncept od Huawei, který byl spatřen v rukách Richarda Yu, bývalého generálního ředitele společnosti, dnes předsedy představenstva. Jak informuje zdroj ze sociální sítě weibo.com, prozatím neznámé zařízení může na první pohled vypadat jako tablet, ostatně displej má mít až 10", avšak patrné jsou hned dva ohyby. V praxi tak může být displej rozdělen i na tři části. Především však lze zařízení poskládat tak, že by mělo velikostí odpovídat běžnému mobilu.

Nepřekvapivě by se dvojitě skládaný model Huawei měl řadit mezi nejvybavenější kousky a být osazen procesorem Kirin řady 9. V tuto chvíli se dokonce spekuluje, že bychom se mohli v brzké době dočkat představení, údajně ještě před řadou telefonů Mate 70. V jejím případě sice také není nic potvrzeno, ale do konce letošního roku bychom se jí měli dočkat. Podstatné je, že Huawei je na poli skládacích mobilů velmi aktivní a povedlo se mu uzmout i nejvyšší příčku mezi výrobci telefonů s ohebnými displeji. Jako první z ní tak, minimálně dočasně, sesadil Samsung.