Tajné: Nokia N95 pro USA má větší baterii a více RAM!

2

Nokia chystá pro americký trh vylepšenou variantu top-modelu N95. Změny jsou sice kosmetické, ale opravují ty nejpalčivější problémy. Zákazníci v USA se totiž dočkají mimo jiné i baterie s větší kapacitou. Přečtěte si všechny chystané změny! 2x Aktualizováno!

Zahraniční server symbian-guru.com uvedl, že očekávaná varianta Nokie N95 pro americký trh překvapí hned několika změnami oproti původní evropské verzi. Pro Američany nejvýraznější změnou bude přidání UMTS frekvencí 850/1900 MHz. Ty nahradí evropskou frekvenci 2100 MHz, se kterou se v americké variantě již nesetkáme.

V designu se příliš změn neudálo. Zatímco přední strana zůstala beze změny (multimediální tlačítka pouze více vystupují nad povrch), nepatrnou plastikou si prošla zadní strana. Přepracován byl vzhled plastů kolem čočky fotoaparátu. Soukruží nyní nezasahují do krytu baterie a LED dioda byla přemístěna. Přehlédnout nelze ani černou úpravu zadní strany.


Pro srovnání: Nokia N95 pro USA a původní evropská verze - patrné jsou změny kolem fotoaparátu

Důvod, proč byl přepracován design zadní strany, mohou současní majitelé N95ky Američanům opravdu závidět. Dojde totiž ke zvýšení kapacity baterie ze stávající hodnoty 950 mAh na 1200 mAh (typ BL-6F). To je opravdu zásadní změna, protože nedostatečnou kapacitou baterie současná verze vyloženě trpí. Hmotnost se tím zvýší o 5 gramů na 125 gramů, Rozměry však zůstávají nezměněny, tloušťka je stále 20,5 milimetru. Všechny ostatní funkce a technologie zůstaly při starém. Jen v balení přibyla větší, 1GB paměťová karta microSD. Americká varianta bude podporovat i 8GB microSDHC karty.

1. Aktualizace - Nokia N95 dostane větší RAM paměť

Známá blogerka Darla Mack na svém blogu odhalila, že chystaná varianta Nokie N95 pro USA opravuje ještě jeden palčivý problém evropské verze. Zdvojnásobena totiž byla paměť RAM (na 128MB), což je stejná hodnota, jakou se může pochlubit například komunikátor E90. U něj je po startu k dispozici zhruba 80MB paměti, což stačí na současný běh všech funkcí a aplikací v telefonu! Jen připomeňme, že současná N95 má pouze 50MB paměti a uživatel může využívat zcela nedostatečných zhruba 18MB.

2. Aktualizace - První živé fotografie Nokie N95 pro USA

Zahraniční server symbian-guru.com přinesl první živé fotografie Nokie N95 pro USA. Ty objasňují všechny změny, které se udály na těle telefonu. Na zadní části je tak patrné, že ve verzi pro USA bude chybět krytka fotoaparátu. Jiná jsou i tlačítka pro ovládání hudebního přehrávače.

TIP: Přečtěte si naše podrobné preview Nokie N95.

Zda-li se dočkáme i v Evropě verze se zvýšenou kapacitou baterie a větší RAM pamětí prozatím nevíme. Vylepšení by se však mohla objevit v očekávané Nokii N95 Music Edition 8GB, která bude představena 29.srpna, společně s modelem N81. (více zde)

zdroj: www.intomobile.com, www.symbianguru.typepad.com

Diskuze ke článku
anonym8
Nemyslím, že 1200 mAh je tak moc. Takových 2200 mAh už by bylo lepší :-)A myslím, že uživatelé by přežili, kdyby se tloušťka zvýšila na 40 mm, kdyby tam bylpalivový článek, s kterým by i při plné multimediální zátěži endevadesátpětka vydržela jet dva týdny. A s těmi sítěmi - 850 a 1900 Mhz nejsou frekvence pro UMTS, ale pro běžné GSM. Jelikož N95 je quad-bandový telefon (čili má 850/900/1800/1900), nebylo třeba nic přidávat, ne?
Martin Pultzner
Myslím, že nárůst o 250 mAh je dost. S telefonem se tak už bude dát \"žít\" bez obav, že se nedožije večera. Samozřejmě to však stále není ideální a N95 by potřebovala ideálně kolem 2000 mAh. Co se frekvencí týče. Současná evropská N95 se přihlásí do sítě UMTS pouze na frekvenci 2100 MHZ a pak na čtyřech GSM frekvencích. Americké varianta se nově umí přihlásit do amerických 3G sítí na frekvencích 850 a 1900 Mhz. Jedná se o hardwarovou záležitost, komunikaci s GSM a UMTS sítěmi zajišťuje jiný čip

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze